Jandroković: “Miro Kovač na listi HDZ-a? Još uvijek razgovaramo. Ne mogu vam još reći, Milijan Brkić nije predložen”

Jandroković: “Miro Kovač na listi HDZ-a? Još uvijek razgovaramo. Ne mogu vam još reći, Milijan Brkić nije predložen”

Cijelo poslijepodne u HDZ-u se finalizira konačni sastav izbornih lista na kojima će mjesta ipak biti za Plenkovićeve oponente s ožujskih unutarstranačka izbora. Glavni tajnik HDZ-a u razgovor za RTL-Danas rekao je, da još razgovaraju o tome hoće li se Miro Kovač naći na listi HDZ-a te da Milijan Brkić nije predložen za listu.

“Nije nigdje zapelo, radimo kao i svaki puta. Liste su uvijek zahtjevan posao, treba umiriti sve apetite. Mi smo velika stranka s moćnim organizacijama. Još neko vrijeme ćemo razgovarati. Vrlo blizu smo”, kazao je Jandroković na pitanje gdje je zapelo s listama HDZ-a.

Na pitanje što je s Mirom Kovačem i hoće li se on naći na listi, Jandroković odgovara: “Još uvijek razgovaramo. Ne mogu vam još reći…”, istaknuo je te nije želio ništa reći na pitanje u kojoj će izbornoj jedinici biti Kovač.

Zato na listi neće biti Milijana Brkića

“Da, gospodin Brkić nije predložen i neće biti na listi. Je li mi žao? Nije to relevantno pitanje, takva je odluka stranačkih tijela”, jasno će.

Ima li za njega mjesta u HDZ-u?

Za sve ima mjesta.

Komentirao i Škoru

Martinu Dalić često spominje premijer. Je li i ona u opciji za listu ili Vladu?

“Prvi put čujem. Ne znam otkud ta priča. Mi trenutno sastavljamo liste, imamo jako snažne liste, za razliku od SDP-a. Pred nama su ozbiljna vremena i trebaju nam ljudi koji će biti ozbiljni”, poručio je.

Škoro je ponudi ministarstvo Plenkoviću te rekao da ne može biti premijer, Jandroković odgovara: “To je neozbiljno. To nije razina ozbiljnog političara. HDZ je najjača stranka i vjerujem i u relativnu pobjedu. Pred nama je jesen koja neće biti laka. Treba se uhvatiti u koštac s gospodarskim izazovima. To nije ozbiljna politika, to je zabava”, kaže.

Na pitanje o tome da će u njegovoj 2. izbornoj jedinici biti gužva i što očekuje, Jandroković je rekao: “Meni je najvažnije da pobjedimo, očekujem puno više glasova od 8 tisuća koje sam osvojio 2015.”, rekao je Gordan Jandroković za RTL Danas.

Izvor/ RTL/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI