Jandroković zbog novozaraženih koronavirusom ne očekuje manju izlaznost na izbore

Jandroković zbog novozaraženih koronavirusom ne očekuje manju izlaznost na izbore

Nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu Gordan Jandroković ne očekuje da će povećanje novozaraženih utjecati na izlaznost na izbore, a u Daruvaru je rekao i kako je broj zaraženih pod kontrolom te da je Hrvatska, uz Sloveniju, država s najmanje aktivnih slučajeva po broju stanovnika.

Obilaskom Daruvara Jandroković je u društvu kandidata HDZ-a na listi za II. izbornu jedinicu, uz dodatne mjere opreza, u utorak nastavio predizbornu kampanju.

„Kampanju nastavljamo, ali na otvorenim prostorima i uz izbjegavanje rukovanja, grljenja i drugih navika koje su inače normalne i uobičajene. Virus je tu, nije nas napustio, ali moramo ići dalje”, rekao je Jandroković.

Kako je dodao, u prvoj fazi bilo je važno očuvati život i zdravlje građana, i tada se o virusu još nije mnogo znalo.

“Sada znamo mnogo više. Znamo kako se prenosi, a kako se ne prenosi. Moramo se prilagođavati tim novim uvjetima, biti odgovorni, slušati preporuke nadležnih državnih tijela, ali jednako tako pokušati očuvati naše gospodarstvo, proizvodnju i naš uobičajeni život”, istaknuo je Jandroković

Također je rekao da je broj zaraženih u Hrvatskoj i dalje pod kontrolom te da je Hrvatska, uz Sloveniju, država s najmanje aktivnih slučajeva po broju stanovnika. Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je kako nitko od kandidata HDZ-a u II. izbornoj jedinici nije u samoizolaciji.

„U samoizolaciju se ide ako je netko bio u kontaktu s osobom na koju se posumnja da je zaražena koronavirusom. Nitko od mojih suradnika s liste nije u samoizolaciji i nadam se da za to neće biti razloga”, odgovorio je Jandroković, koji očekuje da će se “stvoriti uvjeti i preporuke da velik broj birača izađe na izbore”.

„Već znamo da treba dezinficirati ruke, držati se propisane udaljenosti, vjerojatno će birači nositi svoje olovke, bit će dezinfekcijska sredstva. Sam izborni dan, ako ćemo se držati preporuka, ne bi trebao predstavljati rizik”, rekao je Jandroković.

Tijekom posjeta Daruvaru Jandroković je obišao gradilište Dječjeg vrtića Vladimira Nazora, čiji su radovi na dogradnji vrijedni devet milijuna kuna, a posjetio je i obližnje općine Đulovac i Končanicu. (Hina)

Foto: Izvor/ Facebook/ Gordan Jandroković

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI