Jandroković uputio čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada: Osnaživati radnička prava i osigurati kvalitetnije uvjete rada

Jandroković uputio čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada: Osnaživati radnička prava i osigurati kvalitetnije uvjete rada

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je svim hrvatskim građankama i građanima uputio čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, u kojoj ističe potrebu da se u hrvatskom društvu ustraje u daljnjem osnaživanju radničkih prava te osiguranju kvalitetnijih uvjeta života i rada.

Jandroković napominje kako se na Međunarodni praznik rada prisjećamo događaja iz 1886. godine, kada su u Chicagu radnici održali prosvjede te tražeći priznavanje svojih temeljnih prava i dostojanstva utrli put pravednijim i humanijim uvjetima rada.

“Prisjećajući se dugogodišnje borbe radnika, danas, u vrijeme novih izazova, globalnog tržišta i tehnološkog napretka, u hrvatskome društvu moramo ustrajati u daljnjem osnaživanju radničkih prava te osiguravanju kvalitetnih uvjeta rada i života svih zaposlenika”, kaže u čestitki.

Dodaje kako uz bitku za konkurentnost, koju pred nas stavljaju izazovi modernog tržišta, moramo jednakom snagom i nadalje izgrađivati društvo pravednih i socijalnih radnih odnosa u kojem će svaki pojedinac imati jednake mogućnosti da dostojno živi od svog poštenog i predanog rada ili svoje mirovine.

“Ujedno čestitam blagdan sv. Josipa radnika, zaštitnika rada i svih radnika, koji nam može biti uzor zbog svoje posvećenosti radu što ga je obavljao savjesno, umjereno, strpljivo i u čistoj nakani. Čestitam vam Međunarodni praznik rada!”, zaključuje u čestitki predsjednik Sabora Gordan Jandroković. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI