Jandroković: Želim da Krstičević bude jedan od nositelja HDZ-ovih izbornih lista

Jandroković: Želim da Krstičević bude jedan od nositelja HDZ-ovih izbornih lista

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako odluka o raspuštanju Hrvatskog sabora još nije donesena, ali ne isključuje mogućnost da se to dogodi sljedećeg tjedna, te izrazio želju da bivši ministar obrane Damir Krstičević bude jedan od nositelja izbornih lista HDZ-a na predstojećim izborima.

“Ta odluka još uvijek nije donešena, razgovaramo, razgovarat ćemo i s našim koalicijskim partnerima i nakon toga ćemo donijeti odluku. Donijet ćemo ju kad procijenimo da su epidemiološki uvjeti takvi da se izbori mogu održati. Brojke su sada dobre, sve se čini da je Hrvatska u ovome trenutku uspješno ovladala epidemijom i da se stvaraju uvjeti da imamo parlamentarne izbore”, rekao je Jandroković za Dnevnik NoveTV.

Na pitanje je li moguće da se raspuštanje dogodi sljedećeg tjedna, potvrdno je odgovorio.

Odluka o raspuštanju Sabora vrlo skoro

“To je moguće, ali vam još uvijek to ne mogu točno reći jer nismo donijeli odluku”, kazao je Jandroković i dodao da će se odluka donijeti “vrlo skoro”.

Naglasio je da “ne žure s izborima” te da se i dalje nalazimo u ustavnim rokovima obnašanja vlasti.

“Ovo je izborna godina, da li će ti izbori biti u srpnju, kolovozu ili rujnu, legitimna je svaka odluka. Međutim, u rujnu i na jesen čeka nas niz bitnih i važnih odluka i jako je bitno da nova Vlada ima obnovljeni demokratski legitimitet kako bi se mogla nositi s izazovima”, naglasio je Jandroković.

Istaknuo je da stranke s kojima će možda koalirati nakon izbora moraju proći određene kriterije.

“Prvo je izborni rezultat, temeljem čega ćemo gledati s kime možemo surađivati, bliskost u svjetonazorima, te želja i volja i mogućnost da se preuzme odgovornost za upravljanjem Hrvatske”, istaknuo je predsjednik Sabora.

Želim da Krstičević bude jedan od nositelja HDZ-ovih izbornih lista

Izrazio je želju da bivši ministar obrane Damir Krstičević bude jedan od nositelja izbornih lista HDZ-a na predstojećim izborima, a rekao je i kako je moguće da na listama budu i neki koji su bili protivnici predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću na prošlim unutarstranačkim izborima.

Jandroković je rekao i kako u ovome trenutku ne vidi mogućnost za suradnjom s Mostom.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: Screenshot NovaTV

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI