Jandroković: Kovačević je bio domoljub koji je posvetio svoj život stvaranju slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske

Jandroković: Kovačević je bio domoljub koji je posvetio svoj život stvaranju slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske

U povodu smrti, nekadašnjeg političkog zatvorenika i zastupnika u Hrvatskom saboru, predsjednika Hrvatske kršćanske demokratske unije Anto Kovačevića, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji te je naveo, da je Kovačević bio domoljub koji je posvetio svoj život stvaranju slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske, temeljene na demokratskim vrijednostima.

“Gospodin Kovačević ostat će u pamćenju kao hrvatski intelektualac, publicist i političar, čiji je rani život bio obilježen borbom za promjenu bivšeg državnog sustava, u kojem je bio nepravedno osuđen na zatvorsku kaznu zbog izgovorene riječi. Kao domoljub, posvetio je svoj život stvaranju slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske temeljene na demokratskim vrijednostima”, ističe Jandroković.

“Zbog svog disidentskog iskustva, svoje političko djelovanje posvetio je promociji ljudskih prava, slobodi izražavanja i pravima zatvorenika. Gospodin Anto Kovačević djelovao je i na osnaživanju višestranačja u Hrvatskoj, posebno u Hrvatskome saboru gdje je bio aktivni zastupnik u četvrtom sazivu. Njegov politički angažman pamtit ćemo i po zalaganju za osnaživanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini”, navodi u sućuti predsjednik Sabora Jandroković.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI