Potres jakosti 5,1 stupnjeva pogodio središnji dio BiH

Potres jakosti 5,1 stupnjeva pogodio središnji dio BiH

Snažan potres od 5,1 stupnjeva po Richterovoj ljestvici pogodio je u subotu popodne područje u središnjoj Bosni te se osjetio u najvećem dijelu zemlje.

Mediji u BiH javljaju kako je manja šteta zabilježena na području Travnika gdje su s krovova padali dimnjaci, a na pojedinim objektima su popucali zidovi.

Kako je izvijestio Federalni hidrometerološki zavod, seizmološki uređaji zabilježili su potres u 15:13 sati magnitude 5,1 stupnjeva 14 kilometara sjeverno od Turbeta u središnjoj Bosni. Potres se po istim podacima dogodio na dubini od pet kilometara. Podrhtavanje tla osjetilo se u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Ovaj potres je najsnažniji zabilježen u posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini. Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra potres je bio jakosti 4,8 stupnjeva Richtera.

Isti izvor navodi da je ovaj potres 5. stupnja i prilično je jak po Mercalli-Cancani-Siebergovoj ljestvici (MCS ljestvica). Ovaj potres zamijete mnogi i na otvorenome prostoru. Nema službenih informacija o eventualnim štetama. (Hina)

Foto: Izvor/ Vijesti.ba

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI