Izvršni direktor Instituta WIIW dr. Mario Holzner primio delegaciju IFIMES-a

Izvršni direktor Instituta WIIW dr. Mario Holzner primio delegaciju IFIMES-a

Izvršni direktor bečkog Instituta za međunarodne ekonomske studije (WIIW) dr. Mario Holzner primio je direktore Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) doc. dr. Zijada Bećirovića Bakhatyar Aljafa u pratnji šefa stalne misije IFIMES-a u Austriji i pri međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Beču prof.dr. Anisa H. Bajrektarevića, izvjestio je Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).

Izvršni direktor Instituta WIIW dr. Holzner zahvalio se gostima na posjeti i predstavio je djelovanja instituta u Austriji i svijetu posebno velike ekonomske infrastrukturne projekte, koji su važni za prosperitet regije Zapadnog Balkana. Predstavio je svoja iskustva tokom rada u regiji i mogućnosti unapređenja ekonomija država regije. Dr. Holzner je predstavio „Prijedlog europskog programa oporavka Covid-19“, koje je izradio institut WIIW sa partnerima.

Direktor IFIMES-a dr. Bećirović zahvalio se dr. Holzneru na posjeti i predstavljanju instituta i pohvalio nastojanja WIIW na ekonomskoj obnovi regiji, jer je to ključno pitanje sveopćeg napretka regije, koja u ekonomiji kaska za modernim i razvijenim svijetom bez naznaka, da će uskoro doći do značajnih pozitivnih promjena u tom pogledu.

Na kraju posjete je vodstvo IFIMES-a pozvalao direktora dr. Holznera da uskoro institutu održi predavanje i da se pronađe model suradnje IFIMES-a i WIIW skorašnjim potpisvanjem Memoranduma o suradnji (MoU) što je dr. Holzner sa zadovoljstvom prihvatio, stoji u priopćenju IFIMES-a.

Foto IFIMES: Zijad Bećirović (lijevo), Mario Holzner i Bakhatyar Aljaf/ Video/ IFIMES

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI