Darko Horvat: Izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao, imat će moje puno povjerenje

Darko Horvat: Izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao, imat će moje puno povjerenje

Nakon sastanka u Vladi, Darko Horvat (HDZ) je rekao da izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao i da će ako dobije povjerenje Sabora, od prvoga dana na čelu Ministarstva gospodarstva izvanredni upravitelj imati njegovo puno povjerenje.

“Na sastanku se nisu tražili nikakvi dogovori, ja se zahvaljujem ljudima koji su u ovom trenutku involvirani u problem Agrokora na upoznavanju kompletne situacije. Sve ono što sam imao prilike danas čuti ulijeva veliko povjerenje da se dobro radi i da priča oko poslovanja Agrokora ide polako prema tržnoj osnovi. Želja je da u jednom trenutku ovu upravu zamijeni prava vlasnička uprava,” rekao je Horvat nakon sastanka.

Horvat je poručio je da se neće miješati Perušku u posao.

“Ljudi znaju svoj posao i imaju moje puno povjerenje i tako će biti i od prvog trenutka ako se dogodi u petak izglasavanje,” rekao je i dodao: “Vjerujem da ćemo imati većinu bez nekih velikih turbulencija.”

Fabris Peruško je rekao da je sastanak održan radi upoznavanja ministara sa situacijom u koncernu.

“Večerašnji sastanak je bio namijenjen da upoznamo ministra s tematikom, da prođemo kroz glavne teme u narednim tjednima,” rekao je.

U Vladi su se u utorak navečer sastali kandidati za nove dužnosati u Vladi s izvanrednim upraviteljem Peruškom, a na sastanku je bio i premijer Plenković.

Udruga dobavljača Agrokora jučer je, uoči današnjeg sastanka s Peruškom, održala sastanak na kojem su raspravljali o otvorenim pitanjima vezanim za tekst nagodbe i naknadnim dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima. Dobavljači su priopćili da i dalje podržavaju nagodbu u okvirima potpisanog teksta Načelnih uvjeta i poručili da se taj dogovor može dopuniti samo uz suglasnost svih vjerovnika. Također, osudili su istup izvanredne uprave koja je, navode, iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije o tvrtki Franck.

Premijer Andrej Plenković je u utorak od koalicijskih partnera dobio ‘zeleno svjetlo’ za planirane kadrovske promjene nakon ostavke ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić i očekuje se da Sabor Tolušića i Horvata potvrdi u petak.

Izvor/24sata/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI