Sabor izmijenio Zakon o policiji: Povećane naknade za stanovanje i omogućen rad bez završene četverogodišnje srednje škole

Sabor izmijenio Zakon o policiji: Povećane naknade za stanovanje i omogućen rad bez završene četverogodišnje srednje škole

Hrvatski sabor u petak je izmijenio Zakon o policiji kojim se, među ostalim, omogućava prijem u policiju osobama sa završenom školom u trogodišnjem trajanju, te uvodi naknada za stanovanje za raspoređene policajce.

Naknadu za stanovanje imat će pravo policajci raspoređeni u mjesto rada koje je udaljeno više od 100 kilometara od mjesta prebivališta, koji nemaju riješeno stambeno pitanje te ne primaju naknadu troškova međumjesnog prijevoza.

To će pravo ostvarivati i policijski službenici kojima je mjesto rada na otoku, a mjesto prebivališta na kopnu ili drugom otoku, ili obratno, bez obzira na udaljenost.

Procjena da bi pravo na naknadu imalo do 1500 policijskih službenika, a sredstva su predviđena u planu i projekcijama za ovu i iduće dvije godine na poziciji MUP-a i iznose 32,4 milijuna kuna godišnje.

Izmjene predviđaju i osnivanje povjerenstva za rad po pritužbama u kojem neće biti predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, kao je bilo prvotno predviđeno.

Također se jasnije propisuje način podnošenja izvješća o radu policije. Izvješće će najkasnije do 31. ožujka tekuće godine sastavljati glavni ravnatelj policije i podnositi ga ministru unutarnjih poslova, on Vladi, a ona Hrvatskom saboru, i to najkasnije do 1. lipnja za prethodnu godinu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI