Izgubljeni Grlić Radman o situaciji u BiH s Draganom Čovićem koji odbjeglom Mamiću pomaže u blokiranju izručenja Hrvatskoj

Izgubljeni Grlić Radman o situaciji u BiH s Draganom Čovićem koji odbjeglom Mamiću pomaže u blokiranju izručenja Hrvatskoj

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je o situaciji u Bosni i Hercegovini razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i potpredsjednicom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Željanom Zovko, ali ono najvažnije s Ćovićem, čovjekom kod kojega su od sredine do kraja 1993. godine zarobljenici
logora HVO-a Heliodrom prinudno radili u obližnjem mostarskom poduzeću Soko dok ga je kao generalni direktor vodio Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH koji štiti bjegunce od hrvatskog pravosuđa braću Mamić i još mnoge druge.

Što kaže priopćenje MVEP-a?!

“Glavne teme razgovora bile su aktualne političke prilike u Bosni i Hercegovini, poglavito provedba reformi Izbornog zakona s kojim bi se osigurala ravnopravnost i legitimno političko predstavljanje Hrvata. Također, govorilo se o nužnim koracima koje Bosna i Hercegovina mora učiniti na svom putu prema EU te kako Republika Hrvatska može pri tome pomoći. Zamjenik predsjedatelja Čović upoznao je ministra Grlića Radmana s trenutnim izazovima u ostvarivanju legitimnih prava Hrvata, ali i o trenutnoj političkoj situaciji i međunacionalnim odnosima u Bosni i Hercegovini, dok je potpredsjednica Zovko predstavila aktivnosti u Europskom parlamentu vezane uz BiH i ostale države jugoistoka Europe. Ministar Grlić Radman je istaknuo kako Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju podržavati političke zahtjeve legitimnog političkog vodstva Hrvata u Bosni i Hercegovini kako bi BiH bila funkcionalna, stabilna i prosperitetna te tako lakše ostvarila svoje euroatlantske ambicije. Sugovornici su se složili da bi izmjene Izbornog zakona pridonijele stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine te povećale povjerenje između tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana unutar te zemlje”, priopćilo je danas ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Ništa o bjeguncima od hrvatskog pravosuđa braći Mamić

Podsjetimo, uoči presude dojavom prijatelja u obavještajnoj agenciji, hrvatskoj policiji te hrvatskom pravosuđu, kojom je zbog izvlačenja više od 1116 milijuna kuna iz Dinama nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, Mamić je, kako bi izbjegao zatvor, pobjegao u Međugorje gdje se od tada nalazi tamo nalazi pod zaštitom predsjednika HDZ-a Dragana Čovića.

Dragan Čović je s tužiteljem u BiH Olegom Čavkom, direktno zaduženim u predmetu u kojemu se odlučuje o bjeguncu od hrvatskoga pravosuđa Mamiću, dogovorio da se odbjegla braća Zdravko i Zoran Mamić ne izruče Hrvatskoj.

Već i ptice na grani znaju da ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša, u toj cijeloj akciji muzimo braću Mamić je uzeo pozamašnu svotu novaca koja vodi direktno u sjedište HDZ-a BiH i njihova predsjednika Dragana Čovića.

Pa o čemu onda ovi jataci Radman i Čović imaju za razgovarati?

Autor/ Totalno/ Foto: Screenshot/ MVEP/ Telegram

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI