PLITKA OBMANA BIRAČA HDZ-a – IZGUBLJENI IDENTITET Milijana Brkića Vase : Niti sam ja više HDZ od onih koji drugačije razmišljaju, niti su oni manje…

PLITKA OBMANA BIRAČA HDZ-a – IZGUBLJENI IDENTITET Milijana Brkića Vase : Niti sam ja više HDZ od onih koji drugačije razmišljaju, niti su oni manje…

Zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, komentirao je u srijedu, nakon sastanka koalicijskih partnera, najavljenu ratifikaciju Istanbulske konvencije te još jednom pokazao svoju umjetnost u obamnjivanju i pozicioniranju unutar HDZ-a.

“Saborska većina je stabilna i ne brinite”, rekao je Milijan Brkić.

Upitan je li ga umirila interpretativna izjava, obzirom da je on bio protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, Brkić je odgovorio da on inače miran, te da ga ne mora nitko umirivati, prenosi N1.

-Iznio sam svoj stav ,kazao je Brkić.

“Shvatite da u HDZ-u postoje različita mišljenja, različiti stavovi. Niti sam ja više HDZ od onih koji drugačije razmišljaju, niti su oni manje. Dakle, ovo sigurno neće destabilizirati HDZ, HDZ je jedinstven, u HDZ-u postoje različita mišljenja, svatko ima svoj stav o određenim pojavama u društvu”, rekao je Brkić.

“Samo neodgovorni ljudi, pogotovo unutar političke obitelji kojoj ja pripadam, unutar HDZ-a, mogu razmišljati na način da je ovo glasovanje usmjereno protiv Vlade, odnosno protiv predsjednika Plenkovića. Mi smo već jednom napravili jednu glupost prije godinu i pol dana i daj Bože da je to zadnji put kad smo sami rušili svoju Vladu”, kazao je Brkić.

Tko je tu lud?

Onaj tko ga sluša.

Ovime se Miljan Brkić zvani “Vaso” smjestio među anale političke gluposti. Zahvaljujući njegovim iskonstruiranim organizacijskim sposobnostima, Milijan Brkić kao zaslužan za rušenje identiteta HDZ-a, od kovanja koalicija s MOST nezavisnih lista do HNS-a , do izvlačenja birača na izbore u Velikoj osmišljenoj prijevari. U javnosti je Brkić, nom de guerre Vaso, prepoznat kao siva eminencija HDZ-a, čovjek koji je upropastio svog najboljeg prijatelja koji mu je pružio ruku kad mu je najviše bilo potrebno. Današnji HDZ, da bi uopće imao bilo kakvu šansu mora neutralizirati i Brkića i Plenkovića i svega što oni simboliziraju.

Kako je kolumnist Marko Ljubić jednom prilikom napisao – Takve se uvijek čuva u zavjetrini, dok se ne istroše postojeće mogućnosti i kadrovi, a onda se obnavlja njihovim isturanjem u prvi plan ciklus novoga nuđenja nade, s novim opasnijim stvarnim urušavanjem. Ti ciklusi traju vremenski sve kraće, protagonisti se brže troše, jer su mogućnosti prijevara sve manje, a prijevare sve očitije i brutalnije.

Taj model političke prijevare ima svoj kraj i on je više nego očito pred nama u Hrvatskoj.

Autor/Božidar Bebek/Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI