Izetbegović: Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u BiH Osman Mehmedagić Osmica neće otići!

Izetbegović: Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u BiH Osman Mehmedagić Osmica neće otići!

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u intervjuu za Radiosarajevo.ba rekao je da generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u BiH Osman Mehmedagić zvani “Osmica” neće otići i vrlo vjerojatno će nastaviti svoj rad na čelu te sigurnosne službe.

Radiosarajevo.ba: Sagledavajući kadrovska pitanja, da li će generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić dobiti novi mandat? Mnogo je priče u vezi s tim pitanjem bilo u javnosti. Prigovaraju u javnosti da ste previše popustili samo da bi g. Mehmedagić ostao na čelu ove istina važne agencije. Vaš komentar?

Ništa nisam popustio. Desila su se redovna imenovanja koja su bila prošla sve propisane procedure, dobili smo budžet, izbore,  prihvatanje novog sastava CIK-a, imenovanje Selme Cikotića. Mehmedagić će biti imenovan, ili će kao i neki drugi dovršiti ovaj mandat bez novog imenovanja. Otići neće. U političkoj igri ima blefiranja, zatezanja, “driblanja”, ali to ovi čija se politička inteligencija i smisao za humor svodi na “burek” očigledno ne shvataju i ne vide. Narod shvata i vidi jer je na kraju procesa sve postalo sasvim očigledno i mjerljivo.

Potrebno je, uz pomoć prijatelja iz svijeta, dodatno ojačati Oružane snage. To je razlog što je SDA pri raspodjeli ministarstava preuzela ministarstva koja se brinu o odbrani teritorijalnog integriteta, sigurnosti i međunarodnom položaja BiH – Ministarstvo odbrane, Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo vanjskih poslova. Potrebno je dodatno ojačati namjensku industriju i uvesti u obrazovni sistem predmet odbrane i zaštite kako bi se kompenzirao nedostatak služenja vojnog roka, rekao je Bakir Izetbegović. Cijeli intervju  pročitajte na portalu Radiosarajevo.ba.

Izvor/ Radio Sarajevo.ba/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI