Dr. sc. Ivo Banac u Bujici: “Samo izdajice hrvatskoga naroda mogu slaviti tzv. Dan Republike Srpske”

Dr. sc. Ivo Banac u Bujici: “Samo izdajice hrvatskoga naroda mogu slaviti tzv. Dan Republike Srpske”

Hrvatski profesor povijesti Dr.sc.Ivo Banac gostovao je u emisiji Bujica Velimira Bujaneca, koja je posvećena prisustvom predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i Hrvatskog veleposlanika Ivana Del Vechija na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske.

“Samo izdajice hrvatskoga naroda mogu slaviti tzv. Dan Republike Srpske. Odlazak notornog Dragana Čovića u Banja Luku 09. siječnja nije nas nimalo iznenadio”, rekao je Banac.

Dragan Čović odavno nije hrvatski političar i ne zastupa interese hrvatskog naroda u BiH, nego svoje osobne i srpske… To svi znamo. Ali strašna je odluka hrvatskog veleposlanika u Sarajevu Ivana Del Vechia da ode u Banja Luku. Svojom nazočnošću na obilježavanju krvavog datuma kojeg su izmislili Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik, veleposlanik Del Vechio u ime hrvatske države dao je legitimitet onima koji su iz Bosanske Posavine, Prijedora i Banja Luke te ostalih hrvatskih krajeva na području današnje tzv. Republike Srpske, protjerali više od 200.000 Hrvata. Konkretno – od 220.000 naših ljudi danas tamo ne živi niti 10.000 , svi ostali Hrvati su protjerani ili pobijeni”, rekao je profesor Dr.sc.Ivo Banac…Pogledajte cijelu emisiju BUJICA u priloženom linku.

Autor/Totalno.hr/Foto/screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI