Zlatko Dalić: Otkako sam izbornik ovo je jedna od najboljih utakmica

Zlatko Dalić: Otkako sam izbornik ovo je jedna od najboljih utakmica

“Otkako sam ja izbornik ovo je jedna od najboljih utakmica hrvatske reprezentacije i zbog toga mi je jako drago”, rekao je Zlatko Dalić u programu Nove TV nakon što je Hrvatska u Trnavi svladala Slovačku s uvjerljivih 4-0 u utakmici 4. kola u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. i preuzela čelnu poziciju na ljestvici.

“Zaista sjajna utakmica od prve do zadnje minute. Nadmoć, autoritet, agresivnost, odgovornost, ono što je falilo u Budimpešti. Nije bilo šanse da mi ovu utakmicu izgubimo. Puno smo promašili u prvih pola sata, malo se uvukla nervoza, ali dali smo gol na vrijeme”, ustvrdio je izbornik Dalić nakon dvoboja u kojem je njegova momčad uputila čak 31 udarac prema slovačkim vratima.

– Vidjelo se kod naših igrača da nisu puštali nijedne sekunde, nisu odustajali. Ponekad nakon takvih šansi koje promašiš, malo te uhvati nervoza, ali njih to nije uhvatilo. Oni su igrali zaista sjajno i onaj drugi gol, sreća nam se malo vratila zbog onih promašenih šansi. Taj drugi gol je bio na sreću. Na kraju smo napravili jednu veliku pobjedu, jedan mali korak prema Europskom prvenstvu.

Za tri dana Hrvatska će gostovati u Bakuu kod Azerbajdžana pod vodstvom hrvatskog trenera Nikole Jurčevića, koji je u petak poražen sa 1-2 na gostovanju u Walesu.

“Čestitke na sjajnoj utakmici, bila je zaista na visokoj razini od prve do zadnje minute. Postavili smo se dominantno, puni motiva i agresije te s mnogo dobrih ideja u igri. Bilo je opasno s obzirom da nismo postigli pogodak u prvih pola sata te smo mogli primiti pogodak iz protunapada, što bi nas poljuljalo, ali ipak smo zabili na vrijeme i potom priveli utakmicu kraju. Čestitke i navijačima koji su bili grandiozni, nosili su nas cijelu utakmicu”

“Čeka nas opet teška utakmica, dugačak put. Moramo se opet kao i danas postaviti, biti dominantni, biti lideri. Moramo ostati ponizni i čvrsto na zemlji, ne smijemo poletjeti. MI moramo znati da vrijedimo, ali moramo čvrsto biti na zemlji”, zaključio je Dalić.

Autor/ Totalno.hr/ Hina/ Foto/ Hrvatski nogometni savez (HNS)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI