IZBORI 2020 Bačić (HDZ): Nisam iznenađen rezultatom izlaznih anketa

IZBORI 2020 Bačić (HDZ): Nisam iznenađen rezultatom izlaznih anketa

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić rekao je u nedjelju da nije iznenađen rezultatom izlaznih anketa po kojima je na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio HDZ, koji ima 61 mandat.

“Nisam iznenađen rezultatom HDZ-a. Mi smo na početku kampanje najavili da je naš cilj ponavljanje rezultata od prije četiri godine, no očito po ovim izlaznim anketama taj rezultat će biti još i bolji, kada se izračunaju i mandati u 11. izbornoj jedinici”, rekao je Bačić u razgovoru za N1.

Dodao je da su hrvatski građani prepoznali rad Vlade Andreja Plenkovića i HDZ-a u brojnim krizama koje su nas u protekle četiri godine snašle.

Upitan kome su Most (8) i Domovinski pokret (16) uzeli mandate, ocijenio je da se može reći, ako  se do kraja večeri ove izlazne ankete pokažu točnima, da je HDZ zadržao svoje biračko tijelo, odnosno dobili su još veće povjerenje građana.

“Očito je iz izlaznih anketa da su birači ljevice nezadovoljni SDP-om, pa i koalicijom. Očito nije postignuta sinergija, nego su i birači nezadovoljni njihovom politikom u posljednje vrijeme”, kaže Bačić.

Što se tiče Mosta i Domovinskog pokreta, za pretpostaviti je da su izvukli određene birače koji na prijašnjim izborima nisu sudjelovali, dodao je. (Hina)

Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI