ANKETA IZBORA ZA EU PARLAMENT: Petir će doći do dva ili tri mandata

ANKETA IZBORA ZA EU PARLAMENT: Petir će doći do dva ili tri mandata

HRT je danas objavio rezultate novog HRejtinga, istraživanja raspoloženja hrvatskog biračkog tijela uoči europskih izbora.

Istraživanje je stručno i vjerodostojno. HRejting je obuhvatio 1400 ispitanika pa je statistička pogreška +/- 2,62%. Anketa je provedena od 12. do 18. travnja, a razina pouzdanosti je 95 posto.

Provedeno je u vremenu dok još nisu krenule kampanje izuzev „povlaštenih u medijima“, a nisu obavljeni razgovori po terenima.

Uvijek je pitanje na kojim se područjima anketiralo ispitanike.

Primjerice, kad se anketira Slavoniju, Moslavinu, Liku, Istru, Dalmaciju, Međimurje i druge krajeve, Marijana Petir uvjerljivo prednjači. Njezine prednosti su rad i dosljednost čuvanja nacionalnih interesa. Tako se pobrinula da hrvatske škole imaju obrok hrvatskih proizvođača. Hrvatski branitelji nisu zaboravili da je Marijana Petir svojom borbom izvukla Purdu i Marića iz srbijanskih zatvora. Važno je napomenuti da je Petir blokirala otvaranje poglavlja Srbije zbog njihova posjedovanja „Mini Haga“. To znači, svatko tko je sudjelovao u Domovinskom ratu prije priznavanja Republike Hrvatske može biti procesuiran po tadašnjim jugoslavenskim zakonima. Jedina hrvatska europarlamentarka Marijana Petir je to osporila i osporava. Nadalje, Petir se zalaže da Srbija mora platiti ratnu štetu i otvoriti pravnu istragu u pronalaženju nestalih i ubijenih u vrijeme agresije na Hrvatsku. Istodobno, Marijana Petir je pomogla Makedoniji da napokon može otvarati pristup Europskoj Uniji. Svoj glas je dizala i diže za opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini. Uvela je proglašenje najboljih mladih poljoprivrednika. Dobitnica je Oscara za poljoprivredu. K tome, organizirala je simpozij i izložbu bl. Alojzija Stepinca u EU parlamentu, a što je oporba bojkotirala na čelu s Biljanom Borzan kao da to nije hrvatsko.

Ukratko nabrojano, u razgovorima na terenu Petir će najmanje imati dva do tri zastupnika, i to će biti najveće iznenađenje izbora koje pokazuje potvrda s terena. Prošla su vremena Gebelsovih metoda, jer ljudi na terenu prepoznaju što tko radi. Danas je sve dostupno javnosti. Marijana Petir ima hrvatsko selo koje je unaprijedila, hrvatske branitelje koje je zadužila ako će glasovati po savjesti, vjernike jer je dosljedna, intelektualce jer se ne libi raditi reviziju povijesti koju smatra da je znanost, ali istodobno promiče i sva nova postignuća. Zalaže se za opstanak mladih u Hrvatskoj.

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI