Saborski izaslanik Ante Sanader u Ludbregu: “Služenje narodu, a ne oholost i bahatost, arogancija, moraju biti osobine pravih narodnih predstavnika”

Saborski izaslanik Ante Sanader u Ludbregu: “Služenje narodu, a ne oholost i bahatost, arogancija, moraju biti osobine pravih narodnih predstavnika”

Izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Ante Sanader rekao je u nedjelju u  ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove da je odgovornost političara atmosferu beznađa koja se stvara u hrvatskom društvu, pretvoriti u atmosferu perspektive jer su Hrvati bili sposobni pobijediti u težim i neizvjesnijim okolnostima.

Saborski zastupnik  i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića, bio je na središnjem misnom slavlju “Dana ludbreške Svete nedjelje”, a u izjavi novinarima poručio je da svi oni koji se bave javnim poslom moraju prije svega biti odgovorni.

Uloga državnika i političara je izvršavati i poštivati želje naroda kojem se služi. Služenje narodu, a ne oholost i bahatost, arogancija, moraju biti osobine pravih narodnih predstavnika, rekao je.

“Za realizaciju toga itekako nam je potrebna molitva i zagovor našoj nebeskoj zaštitnici, zato smo smo danas ovdje da bi zajedno i pojedinačno uputili svoje molitve Predragocjenoj Krvi Kristovoj”, poručio je Ante Sanader iz ludbreškog svetišta.

Naglasio je i kako je odgovornost osoba u javnom život atmosferu beznađa koja se ‘stvara u našem društvu, pretvoriti u atmosferu perspektive, unatoč svim donositeljima loših vijesti’.

“Naš narod bio je sposoban pobijediti u težim i neizvjesnijim okolnostima od ovih”,  dodao je saborski izaslanik Ante Sanader.

Podsjetio je koliko je Crkva i vjera u prošlosti bila važna za opstanak hrvatskog naroda, i poručio da je vjera i molitva danas važna za zajedništvo hrvatskog naroda, za očuvanje naših tradicionalnih vrijednosti te za međusobno poštivanje i uvažavanje.

Misno slavlje u ludbreškom Svetištu Predragocjene Krvi Kristove služio je u nedjelju  đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a koristeći poruku današnjeg Evanđelja ‘tko se uzvisi bit će ponižen, a tko se ponizi bit će uzvišen’, istaknuo je da poniznost danas nije dobrodošla kategorija života i vrlo često je ismijana.

“Poniznost danas nije dobrodošla kategorija života i vrlo će često biti ismijana. Danas se i djeca od najranije dobi poučavaju kako što bolje doći do prvih mjesta i kako se što bolje prodati. Krepostima kao što su poniznost i skromnost, danas više nema mjesta. Društvo kao da danas ne trpi bolji put već kao da želi promicati uspješan put”, rekao je u propovijedi nadbiskup Hranić (Hina)

Foto/ Hrvoje Jelavic/Pixsell/Izvor/Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI