IVO KITAROVIĆ -Svekar hrvatske predsjednice otkriva kulinarske vještine svoje nevjeste

IVO KITAROVIĆ -Svekar hrvatske predsjednice otkriva kulinarske vještine svoje nevjeste

Silne emocije obuzele su 82-godišnjeg Ivu Kitarovića, riječkog Šibenčanina i svekra hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, kad je u (pred)božićno vrijeme stigao u rodni grad.

‘Kao “klasičnom” šibenskom bonkuloviću posebno mi fali njezina pašticada! Moja nevjesta je sjajna kuharica, a ja u njezinoj silno ukusnoj pašticadi nisam guštao još od vremena kad je službovala u Bruxellesu! I opet ću biti privatno protiv njezina novog kandidiranja za predsjednicu!

Znam da će se ljutiti što ovako govorim, no nikad mi u sličnim situacijama nije izravno prigovorila. Vjerojatno lagano zagrinta samo mom Jakovu. U zadnje vrijeme, ruku na srce, malo viđam sinovu obitelj. To se dogodi jedino kad idem na pregled kod doktora u Zagreb, pa ih molim da mi oni to srede. Usput s guštom pogledam klizačke treninge moje unuke Katarine..

Opisao je i dan kad je shvatio da je njegov sin Jakov Kitarović uplovio u ozbiljnu vezu.

– Čekao sam tog petka Jakova da dođe vlakom iz Zagreba, gdje je studirao. No, nije stigao sam. S njim je bila zgodna i simpatična djevojka. Iz njihovih međusobnih pogleda bilo je lako zaključiti da se ne kane tek tako odreći jedno drugoga, da je veza očito ozbiljna. Sve mi je bilo još jasnije kad me Jakov zamolio da Kolindu povezem automobilom do njezine rodne Grobinštine. Više nije bilo dvojbe da ću vrlo skoro dobiti nevjestu – sjeća se Ivo Kitarović dolaska ferate s dvoje zaljubljenih na riječki željeznički kolodvor, rekao je Ivo Kitarović u razgovoru za Šibenski list.   

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI