Više od 10.000 mrtvih u Italiji od pandemije koronavirusa

Više od 10.000 mrtvih u Italiji od pandemije koronavirusa

U Italiji je više od 10.000 žrtava koronavirusa i u 24 sata umrlo je 889, objavila je u subotu Civilna zaštita, a vlada razmatra produljenje mjera zabrane kretanja do sredine travnja, prenose agencije.

S 10.023 umrlih, Apeninski poluotok je država s najviše umrlih od pandemije koronavirusa.

Potvrđeno je zaraženih ukupno 92.472 s time da postotak zaraze usporava: +8,3 posto u četvrtak, +7,4 posto u petak i +6,9 posto u subotu, prenosi agencija France prese.

Lombardija, najtragičnija talijanska regija po broju zaraženih i umrlih od Covida-19, potvrdila je u subotu 542 smrti, a nacionalna vlada razmatra produljenje mjera zabrane kretanja do sredine travnja.

Broj potvrđenih smrti u toj sjevernoj pokrajini, industrijskom i financijskom središtu Italije, narastao je na 5.944, prema službenom izvoru koji prenosi Reuters. Broj potvrđenih zaraženih u Lombardiji  popeo se na 39.415, rekao je isti izvor, no točni podaci tek će biti objavljeni.

Pokrajina Emilia-Romagna druga je u Italiji najteže pogođena s više od 1.300 umrlih i više od 12.000 zaraženih, prema podacima civilne zaštite.

U petak je broj umrlih u Italiji od koronavirusa iznosio 9.134, što je najviše u svijetu.

Prva zemlja na zapadu koja je uvela stroge mjere kretanja kada je prije pet tjedana konstatirala zarazu, Italija je zabranila sve aktivnosti koje nisu nužne do 3. travnja.

Kako piše dnevni list Corriere della Sera, vlada u Rimu razmatra produljiti te mjere do 18. travnja, ali bi mogla ublažiti neka ograničenja za industrijski sektor.

Ministrica obrazovanja Lucia Azzolina već je najavila da će zatvaranje svih obrazovnih institucija koje je počelo 5. ožujka biti produljeno i nakon 3. travnja. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI