Istarski policajci prikupili knjige i darovali ih udruzi ”Krilo Labina” koja se brine o djeci s teškoćama u razvoju

Istarski policajci prikupili knjige i darovali ih udruzi ”Krilo Labina” koja se brine o djeci s teškoćama u razvoju

Djelatnici istarske policije prikupili su više od 400 knjiga, časopisa, stripova, DVD-a i CD-a za antikvarijat udruge “Krilo Labina” koja se brine o djeci s teškoćama u razvoju, izvijestila je u četvrtak istarska policija.

Kad se doznalo da službenica labinske policijske postaje Radmila Peksas volontira u toj udruzi, istarska Policijska uprava odlučila je odazvati se akciji i pomoći radu te udruge tako što su policijski službenici i drugi djelatnici u lipnju prikupljali knjige, časopise, stripove, DVD-e i CD-e.

Podsjetimo kako udruga “Krilo Labina” brine o djeci s teškoćama u razvoju, a osnovale su je hrabre labinske majke koji svaki slobodan trenutak svog vremena posjećuju brizi za svoju djecu. Udruga je otvorila istoimeni antikvarijat ne bi li prikupila novčana sredstva za rad udruge, ali i za svoj konačni cilj, a to je izgradnja dnevnog boravka i stambene zajednica za djecu s teškoćama u razvoju.

Djelatnici Policijske uprave istarske rado su se odzvali prikupljanju knjiga te su uspjeli prikupiti preko 400 knjiga, časopisa, stripova, DVD-e i CD-e. Prikupljena sredstva danas su predsjednici udruge Vesni Ferluga Antić uručili načelnik policijske uprave Božo Kirin, pomoćnik načelnice labinske policije Samed Ćorić i policijska službenica Radmila Pekas, koja je i pokretač ove lijepe priče.

“Drago mi je što vam u ime svih djelatnika policijske uprave mogu uručiti jednu malu donaciju za vaš veliki projekt te da na ovaj način možemo i mi dati svoj doprinos za bolju budućnost djece s teškoćama u razvoju”, rekao je načelnik istarske policije Božo Kirin prilikom predaje donacije.

Prikupljene knjige izazvale su oduševljene predsjednice udruge i njene kćeri Mije, koja nije propustila druženje sa svojom prijateljicom Radmilom.

“Od srca zahvaljujem djelatnicima Policijske uprave istarske na njihovoj pomoći. Knjige su u odličnom stanju i već vidim da među njima ima traženih primjeraka koji će lako pronaći svoje kupce. Svakim danom sve smo bliži ostvarenju našeg cilja, a nadamo se da ćemo u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom uskoro krenuti i u realizaciju našeg projekta”, istaknula je predsjednica udruge “Krilo Labina”.

“Drago mi je da su moje kolege prepoznale ovaj veliki cilj udruge te im zahvaljujem na doniranim knjigama i drugim materijalima. Također pozivam sve one, ne samo kolege, već i građane, ukoliko imaju knjige koje im ne trebaju da ih doniraju antikvarijatu i da svi zajedno pomognemo ovim hrabrim majkama i njihovoj djeci”, poručila je službenica istarske policije Radmila Pekas.

Foto: PU istarska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI