Ministar Božinović: HDZ će u raspravi o Istanbulskoj konvenciji dokazati svoju demokratičnost

Ministar Božinović: HDZ će u raspravi o Istanbulskoj konvenciji dokazati svoju demokratičnost

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak kako je siguran da će HDZ u raspravi o Istanbulskoj konvenciji dokazati svoju demokratičnost i usmjerenost na ono što je važno za hrvatsko društvo.

“Siguran sam da će HDZ u ovoj raspravi dokazati svoju ne samo demokratičnost nego i svoju usmjerenost na ono što je važno za hrvatsko društvo, ako hoćete i za hrvatsku policiju, da stvorimo i na međunarodnoj razini jedan okvir koji će smanjiti broj nasilja koja su usmjerena prema osobama slabijeg spola i ranjivim skupinama”, kazao je Božinović u utorak u Otoku na vinkovačkom području komentirajući podijeljenost unutar HDZ-a oko ratifikacije toga dokumenta.

Upitan da iznese vlastiti stav prema Istanbulskoj konvenciji i predviđanja kako će rasprava o ratifikaciji konvencije djelovati na HDZ, Božinović je poručio kako je HDZ demokratska stranka koja raspravlja o svim važnim političkim pitanjima uključujući i pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Mi smo jučer imali raspravu koja je trajala tri i pol sata gdje se razgovaralo o meritumu stvari i važno je o svim pitanjima, uključujući i Istanbulsku konvenciju razgovarati o meritumu, a meritum Istanbulske konvencije je zaštita žena od nasilja i zaštita od nasilja u obitelji”, kazao je Božinović, dodavši kako je Hrvatska kao članica EU po tom pitanjima vrlo jasna.

Ministar unutarnjih poslova u Otoku je bio nazočan preseljenju Policijske postaje Otok u objekt HEP-a u otočkoj Gospodarskoj zoni.

Autor/H/B.B./Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI