SABOR – Hrvoje Zekanović pozvao Stiera da se zbog Istanbulske konvencije vrati iz Argentine

SABOR – Hrvoje Zekanović pozvao Stiera da se zbog Istanbulske konvencije vrati iz Argentine

Zastupnik Hrasta u Hrvatskom Saboru Hrvoje Zekanović pozvao je Davora Ivu Stiera (HDZ) da se vrati s puta iz Argentine kako bi branio demokršćanske vrijednosti na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, jer je Andrej Plenković najavio da će podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije.

S obzirom da ste član Predsjedništva te obnašate dužnost političkog tajnika HDZ-a, smatram da je zbog važnosti trenutka, odnosno zbog iznimno velikog prijepora oko ratifikacije sporne Istanbulske konvencije nužna vaša nazočnost na navedenoj sjednici. Naime, upravo ste vi političar koji u javnosti slovi kao autentični zastupnik demokršćanskih stavova, napisao je Zekanović u otvorenom pismu Stieru.

Zekanović, koji je kao član Hrasta u Hrvatski sabor izabran na listi HDZ-a, napominje da u programskim osnovama stoji da je HDZ demokršćanska stranka, što je isticano i kroz kampanju nebrojeno mnogo puta.

Najava da će HDZ podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije je duboko u suprotnosti s demokršćanskim zasadama te stranke, te smatram da je iznimno važno da uložite maksimalan trud da se to ne dogodi, poručio je Zekanović Stieru.

Stier se nalazi u Argentini s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja je u nedjelju doputovala u Buenos Aires, gdje je susretom s hrvatskom zajednicom počela svoju višednevnu južnoameričku turneju, tijekom koje će osim Argentine posjetiti i Čile i Brazil.

Autor/H/B.B.Foto/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI