ŠEF HDZ-a Plenković: Istanbulska konvencija će se ratificirati uvjerljivom većinom – vidjet ćemo tko će iz HDZ-a biti protiv

ŠEF HDZ-a Plenković: Istanbulska konvencija će se ratificirati uvjerljivom većinom – vidjet ćemo tko će iz HDZ-a biti protiv

Predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak u Šibeniku nakon sastanka u stranci da i u toj županiji vlada jedinstvena i snažna potpora ratifikaciji Istanbulske konvencije pa je siguran da će se ona ratificirati uvjerljivom potporom većine, a kako je dodao, “vidjet ćemo tko će iz HDZ-a biti protiv ratifikacije”.

Nakon Gospića i Zadra, premijer je stigao u Šibenik, gdje se u stranačkim prostorijama sastao s predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Nediljkom Dujićem, šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem i saborskom zastupnicom Brankom Juričev-Martinčev.

U izjavi novinarima, nakon sastanka, komentirao je najavljenu ratifikaciju Istanbulske konvencije.

“Konvencija će se sigurno ratificirati. HDZ je donio odluku i na Predsjedništvu i na svim tijelima stranke. Mislim da će biti vrlo uvjerljiva većinska potpora”, rekao je Plenković i dodao kako će vidjeti tko će iz HDZ-a u Saboru biti protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

O najavi ministra zdravstva Milana Kujundžića da će u pripremi zakona o pobačaju sudjelovati i Katolička crkva ponovno je rekao kako o tome još nisu razgovarali, a “ni ministar nije objasnio svoju izjavu od neki dan”.

Istaknuo je da će u javnu raspravu biti uključeni svi, a radne skupine predložit će mjerodavno Ministarstvo zdravstva.

Autor/H/B.B./Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI