BIVŠI ŠEF HDZ-a Tomislav Karamarko: Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korjene hrvatskog bitka

BIVŠI ŠEF HDZ-a Tomislav Karamarko: Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korjene hrvatskog bitka

Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka, poručio je u ponedjeljak bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na svom Facebook profilu, u trenucima dok Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u središnjici razmatraju najavu predsjednika Vlade i stranke Andreja Plenkovića o ratifikaciji te Konvencije.

“Istanbulska je kap koja bi mogla preliti čašu”, naslovio je Karamarko svoju objavu, citirajući pokojnog hrvatskog kardinala i zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića: “Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati!”.

Jedna od tih crta s kojih se ne smije uzmicati, ističe Karamarko, svakako je činjenica o identitetu i opstojnosti hrvatskog naroda na kršćanskim korijenima, a zrcali se u misli kardinala Kuharića: “Vjernosti kojoj smo se predali tamo u stoljeću sedmom, i koju nikada nismo iznevjerili, možemo zahvaliti …što i danas postojimo kao narod hrvatski”.

Druga crta s koje se ne smije nikada uzmicati je, dodaje, obrambeni, Domovinski rat koji je iznjedrio slobodnu, demokratsku, parlamentarnu Hrvatsku.

“Danas smo svjedoci brutalnih napada na ta dva počela svih počela hrvatskog suvereniteta. Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka, a Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima oduzima nam pravo i spremnost braniti svoj dom, svoju vjeru, naciju i državu. Ima li bilo koja politička nomenklatura moralno pravo poništiti ta dva stožerna kamena identiteta i opstojnosti Hrvatske i hrvatskog naroda? Imaju li na to pravo oni koji se diče demokršćanstvom i koji se pozivaju na predsjednika Tuđmana i Domovinski rat, a zapravo zbog svojih politikantskih probitaka dopuštaju urušavanje temelja hrvatske opstojnosti?”, pita Karamarko.

Ističe kako Hrvatsku, umjesto proklamirane stabilnosti, svi pokazatelji vode na put duboke nestabilnosti, prema nestanku hrvatskih identitetskih vrijednosti.

“Hoćemo li onima koji dolaze iza nas ostaviti identitetski kaos? Istanbulska konvencija je kap koja bi mogla preliti čašu”, zaključuje Karamarko u svojoj objavi na Facebooku.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI