REAKCIJE INTELEKTUALACA KRŠĆANSKOGA USMJERENJA: Poziv Vladi na osnutak vijeća o utjecajima ratifikacije Istanbulske konvencije na hrvatsko društvo

REAKCIJE INTELEKTUALACA KRŠĆANSKOGA USMJERENJA: Poziv Vladi na osnutak vijeća o utjecajima ratifikacije Istanbulske konvencije na hrvatsko društvo

Građanska inicijativa iz Splita, koja okuplja intelektualce kršćanskog usmjerenja, usprotivila se u utorak ratifikaciji Istanbulske konvencije te je pozvala Vladu da osnuje vijeće o utjecajima ratifikacije te konvencije na hrvatsko društvo.

Građanska inicijativa “Zaštitimo žene – odbacimo rodnu ideologiju” predlaže Vladi da, umjesto da u četvrtak proslijedi Zakona o ratifikaciji Istanbulske konvencije u Sabor, donese odluku o osnutku vijeća o utjecajima ratifikacije te konvencije na hrvatsko društvo.

Građanska inicijativa u priopćenju podijeljenom okupljenima u dvorištu samostana Gospe od Zdravlja navodi da u vezi s Istanbulskom konvencijom, koja može ostaviti trajne posljedice na izobrazbu, kulturu i tradiciju hrvatskoga naroda, koja će ući u sve pore hrvatskog društva, “nije napravljena nikakva znanstvena analiza o njezinim učincima, o svim njezinim prednostima i manama, dok se i za najmanji investicijski projekt rade brojne studije utjecaja na okoliš i slično”. Članove vijeća trebaju delegirati udruge civilnog društva, pravni i medicinski fakulteti, HAZU i Hrvatska biskupska konferencija te mjerodavna ministarstva”, smatra Građanska inicijativa.

U priopćenju se ističe kako je predsjednik Tuđman bio državnik jer je ostvario viziju zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske.

“Premijeru Plenkoviću poručujemo da bude Tuđman naših dana, da prihvati odgovornost građenja zajedništva u kojem ćemo svi veslati u istom smjeru, jedinom načinu da se izađe iz vrtloga podjela koji nas vuče u bezdan. U tome će imati našu veliku podršku”, ističe Građanska inicijativa.

Pokrenut ćemo referendumsku inicijativu

“Ako premijer i hrvatska Vlada propuste ovu zadnju šansu za prevladavanje sukoba te se ogluše na traženje velikog dijela javnosti, mi, nažalost, nećemo imati izbora. Zbog kršenja ljudskih i građanskih prava svih onih koji ne prihvaćaju pojam ‘roda’, zbog ograničenja prava nas roditelja da odlučujemo o odgoju i obrazovanju vlastite djece u skladu s našim vjerskim uvjerenjima, što nam jamči Ustav RH, zajedno s ostalim građanskim inicijativama i udrugama pokrenut ćemo nakon ratifikacije Istanbulske konvencije referendumsku inicijativu“, poručila je Građanska inicijativa.

Prof. emeritus Matko Marušić istaknuo je kako je rodna teorija “postmodernizam – dekonstrukcija svega što je čovječanstvo do sada spoznalo i potpuna promjena svijeta. “Postmodernisti jednako mrze pojam Boga i pojam prirodnih zakona”, rekao je Marušić.

Prosvjetna djelatnica prof. dr. Sanja Bilač ocijenila je kako je cilj Istanbulske konvencije “urušavanje nacionalnih, kršćanskih i demokratskih vrednota”.

“Ignoriranje vjerodostojnih argumenata iznesenih u stavovima kršćanskih, intelektualnih i domovinskih autoriteta dokaz je ne samo potpune eutanazije demokracije, već i procesa redefiniranja nacionalne ideološko-političke platforme s ciljem uništenja obitelji, Hrvatske kakvu smo sanjali”, istaknula je Sanja Bilač.

Autor/H/B.B./Foto/Fah

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI