KURIKULARNA REFORMA – Udruge protiv navodnog institucionaliziranja pedofilije u školama

KURIKULARNA REFORMA – Udruge protiv navodnog institucionaliziranja pedofilije u školama

Predstavnici Udruge Lavice – zaštita i pomoć žrtvama pedofila i građanske inicijative Roditelji protiv institucionaliziranja pedofilije ustvrdili su u četvrtak da Hrvatski sabor sustavno odgađa donošenje nove zakonske regulative protiv pedofila, te zatražili da se s popisa školske lektire izbace knjige koje, po njihovu mišljenju, promiču pedofiliju, a iz hrvatskog kurikula hitno izbaci spolni dogoj koji je, smatraju, temeljen na pedofiliji.

Predsjednica Udruge Lavica Anita Papa izjavila je na konferenciji za novinare pred Banskim dvorima kako sadašnji kazneni zakon omogućuje da pedofili za zlostavljanje i silovanje djece najčešće budu osuđeni na društveno korisni rad.

Iako je HDZ-ova zastupnica Irena Petrijavčenin Vuksanović još 28. studenog predstavila novi prijedlog tzv. “antipedofilskog zakona”, uvjeravajući javnost da će biti usvojen do proljeća, to se još uvijek nije dogodilo, kaže Anita Papa.

Predstavnike Vlade i premijera Andreja Plenkovića Papa je upitala “kada će se prestati štititi pedofili i tko stopira stupanje na snagu novog zakona”.

Marija Plavotić rekla je kako je na popisu lektire i dalje knjiga “Črna mati zemla” autora Kristiana Novaka, u kojoj se “zorno opisuje silovanje dječaka”.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kaže Plavotić, nije osudilo takav sadržaj već je samo odgovorilo da je kurikulum hrvatskog jezika prošao stručnu raspravu i da ga je recenzirao HAZU.

“Promicanje pedofilije u lektiri” samo je vidljiv primjer institucionaliziranja pedofilije u školama, a daleko je gori primjer “spolni odgoj koji je povezan s učenjem Alfreda Kinseya, koji je poticao i plaćao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu”, rekla je Plavotić.

Autor/HINA/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI