INICIJATIVA OVRŠNI USTANAK IDE DALJE: “NEMA KOMPROMISA”!

INICIJATIVA OVRŠNI USTANAK IDE DALJE: “NEMA KOMPROMISA”!

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca jednoglasno je donesena odluka da se ide u izgradnju prihvatilišta za beskućnike. Tu ideju nadopunila je Inicijativa Ovršni ustanak te predložila da se izgrade i dva stana za privremeni smještaj onih koji zbog ovrha završe na cesti. Ideju Inicijative na sjednici je iznio vijećnik MDS-a Josip Požgaj i ona je jednoglasno prihvaćena.

Konkretna pomoć pružena je i dužniku V.N.iz Mačkovca. Poljoprivrednik koji je uzeo repromaterijal za sadnju imao je dvije loše godine bez dovoljnih prinosa. Uspio je vratiti ostale dugove, no ostao je dug za repromaterijal i zbog toga odlazi u Austriju kako bi vratio dug no potražitelj je pokrenuo ovrhu. V.N. daje punomoć Inicijativi Ovršni ustanak koja s odvjetnikom za provođenje ovrhe dogovara da odmah prestanu teći kamate i odvjetnik se odriče svog honorara, dogovoren je mjesečni iznos i tempo vraćanja duga i bude li vraćanje teklo po dogovoru još će se smanjiti kamate koji se mogu otpisati.Zatim je uslijedio i poziv mještana jedne općine koji tvrde da im načelnik na nezakonit način želi oduzeti zemljište za proširenje ceste.

Sve ovo govori kako je Inicijativa Ovršni ustanak zauzela znalajno mjesto u borbi protiv lošeg Ovršnog zakona, ali i općenito u borbi za pravdu, otkrivajući isprepletenost raznih lobija koji rade na štetu građana.

Došli smo do točke kada treba napraviti korak dalje, kaže Gorkić Taradi iz Inicijative, Potreban nam je pravni oblik postojanja za daljnje akcije i daljnje uspješno djelovanje.

Stoga smo pokrenuli prve korake za osnivanje Udruge i osnivačka skupština će biti vrlo brzo. Do tada, Inicijativa i dalje aktivno djeluje, praktično iz sata u sat. Svi koji se žele uključiti aktivnim radom, diljem Hrvatske, bilo aktivističkim bilo savjetodavnim ili nekim drugim mogu to već sada i prije osnivačke skupštine Udruge, naglašava Gorkić Taradi, jer naša je parola “NEMA KOMPROMISA”!

Piše/željko Krznarić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI