Ministar Ćorić: Infrastrukturu za učinkovito gospodarenje otpadom ne možemo izgraditi za jedan dan

Ministar Ćorić: Infrastrukturu za učinkovito gospodarenje otpadom ne možemo izgraditi za jedan dan

Na poziv ministra zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislava Ćorića, u prostorijama Ministarstva, održan je radni sastanak s direktorima Centara za gospodarenje otpadom.

Na sastanku su, uz ministra Ćorića i državnog tajnika Milu Horvata sudjelovali; predsjednik grupacije centara za gospodarenje otpadom i direktor CGO-a Šagulja Josip Grgić, te predstavnici CGO-a – Biljane Donje Dino Perović, Bikarac Robert Podrug, Lećevica Tomislav Šuta, Piškornica Nikola Martinaga, Lučino razdolje Ivo Margeta, Kaštijun Darko Višnjić, Marišćina Josip Dedić, Orlovljak Milan Kamnko i Zagreb Igor Zgomba te direktorica CGO-a Babina Gora Marija Tufeković.

Cilj sastanka je bio sagledavanje trenutnog statusa svakog pojedinog CGO-a kako bi se dodatno učinili napori za ubrzavanje pripreme i realizacije ovih projekata.

Dogovorena je i daljnja kontinuirana suradnja kako bi se u nadolazećem razdoblju kreirale sve pretpostavke za uspješnu uspostavu sustava za gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je kako je izgradnja infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom u Hrvatskoj proces koji se ne može dovršiti za jedan dan, te će 2018. biti iskorištena da bi infrastruktura za učinkovito gospodarenje otpadom bila dovedena na razinu na koju je to potrebno.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI