Mikulić o incidentu: Uvest ću restriktivnije mjere za ulazak na galeriju Gradske skupštine

Mikulić o incidentu: Uvest ću restriktivnije mjere za ulazak na galeriju Gradske skupštine

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) je u utorak, nakon što su dvije aktivistkinje s galerije bacale letke, najavio restriktivne mjere za ulazak na galeriju Gradske skupštine, a jedna od njih će možda biti, rekao je, da na sljedećoj sjednici na galeriji ne bude nitko.

Dvije aktivistkinje “Inicijative Samoborček” su bacile letke kojima se izražava nezadovoljstvo što je asfaltiran dio livade duž trase Samoborčeka između Trakošćanske i Selske ulice, za koji su građani tražili da se prenamjeni u zelenu površinu i uredi kao park, da se cesta briše iz GUP-a te se zadrži postojeća zelena i sportsko rekreacijska zona sjeverno od Samoborčeka.

Zbog toga je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić zatražio da ih se izbaci s galerije, poručivši kako će od iduće sjednice ograničiti broj izdanih dozvola za praćenje sjednice. Rekao je da je do sada odobravao zahtjeve onima koji su to zatražili, a da će u ovom slučaju inzistirati da se utvrdi čiji je propust unošenje letaka.

“Neka ljudi razmisle što su činili, što su učinili, i ove dvije dame, kakvu su štetu nanijele onima koji su zaista htjeli biti prisutni i slušati kako se raspravlja na Skupštini Grada Zagreba. Ovo što su one napravile mislim da je jedan nekorektan potez,” rekao je.

Na pitanje kako komentira što je s dnevnog reda današnje skupštinske sjednice povučena točka koja je trebala ići po hitnom postupku a odnosi se na ocjenu ustavnosti Zakona o komunalnom gospodarstvu, Mikulić je rekao da su u Klubu HDZ-a zauzeli stav da ne podrže tu točku koju je gradonačelnik Milan Bandić predlagao da ide po hitnom postupku.

Na pitanje kako komentira što je gradonačelnik Bandić rekao da Zakon o komunalnom gospodarstvu dovodi u pitanje funkcioniranje jedinica lokalne samouprave, Mikulić je rekao da su zastupnici iz Kluba gradonačelnika Bandića kod glasovanja u Hrvatskom saboru “bez pardona za taj zakon digli ruke”.

Rekao je da koliko zna, to je zasad jedini prijedlog koji govori o tome da bi se išlo na ocjenu ustavnosti tog Zakona.

“Pa neće mi valjda netko reći da je Zakon donesen kontra Ustava? Ali, ja ću vam reći drugu stranu – ovdje je (u zagrebačkoj Gradskoj skupštini) donesena prije par mjeseci jedna odluka gdje je Ministarstvo po pravu nadzora utvrdilo da nije u skladu sa zakonom i odluka je stavljena van snage. Toliko o tome”, istaknuo je Mikulić.

Napomenuo je da će sljedeća sjednica Gradske skupštine biti 6. prosinca na kojoj bi trebali “donijeti ili ne donijeti” proračun Grada Zagreba za 2019. godinu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI