LAŽNI HVALOSPJEV VLADE RH: Plenković i Pompeo razgovarali o borbi protiv pandemije i bilateralnoj suradnji

LAŽNI HVALOSPJEV VLADE RH: Plenković i Pompeo razgovarali o borbi protiv pandemije i bilateralnoj suradnji

Hrvatski premijer Andrej Plenković i američki državni tajnik Mike Pompeo razgovarali su u ponedjeljak telefonom o borbi protiv pandemije covida-19, te o bilateralnoj suradnji Hrvatske i SAD-a, priopćeno je iz vlade.

U razgovoru, koji je inicirao državni tajnik Pompeo, razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak cjepiva i lijeka, priopćeno je. Plenković je izrazio sućut državnom tajniku Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije covida-19 u SAD-u, izrazivši nadu u oporavak zaraženih. Državni tajnik Pompeo čestitao je hrvatskom premijeru na dosadašnjem tijeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske uniji i održanom Zagrebačkom summitu. Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini. Premijer je naglasio kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je podcrtao da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, priopćeno je iz vlade. Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u program izuzeća od viza, te potpisivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, prenosi državna novinska agencija HINA.

Kao što smo već pisali, vlada na čelu s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem također stoji u redovima napadača na administraciju američkog predsjednika. Navodno na takvu odluku značajnu ulogu igra negdašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić koji je mešetario u svoje vrijeme po Americi i ostao u dobrim odnosima s američkom Demokratskom strankom posebno s Hillary Clinton, stoga ovo priopćenje može se protumačiti kao ulizivačka politika Vlade RH i Andreja Plenkovića koji je krivo procijenio i stao uz Kinu koja je najveći protivnik američkog predsjednika Trumpa.

ZAŠTO JE PLENKOVIĆ PROTIV ADMINISTRACIJE AMERIČKOG PREDSJEDNIKA TRUMPA?

Autor/ Totalno.hr/ Foto: The White House

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI