Humanitarni koncert za Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače

Humanitarni koncert za Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače

Humanitarni koncert za Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače održat će se u Koncetnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 19.listopada ,a nastupit će revijalni orkestar Zagrebačke filharmonije te četiri dive – Martina Tomčić, Radojka Šverko, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, i sve to pod dirigentskom palicom Alena Bjelinskog. To je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Prihod od koncerta ići će za oboljele i za rad udruge ,rekla nam je Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. “Osim toga želimo još više senziblizirati javnost i skrenuti pozornost na ovu bolest, Udruga radi od 2007. godine a ono što je važno naglasiti je da nemamo točnih saznanja koliko ima oboljelih, no iz našeg pilot projekta koji smo pokrenuli u lipnju a to je psihološko savjetovalište, imamo spoznaje da je broj oboljelih u porastu u cijeloj Hrvatskoj. Po nekim podacima u Hrvatskoj godišnje oboli oko 450 ljudi od karcinoma štitnjače”, kazala je Mešić.

Štitnjača je mala žlijezda u ljudskom organizmu ali je vrlo važna jer regulira cijeli sustav pa je moto ovog koncerta To nisam ja-to je štitnjača.

Grad Zagreb podržava sve humanirane akcije i koncerte kako bi senzibilizirali javnost da se zajedničkim snagama može pomoći u liječenju i prevladavanju bolesti ,naglasila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić. “Ovo je poseban koncert na kojem će se glazbom i glazbenom čarolijom ojačati duh i poslati pozitivna energija oboljelima”, rekla je.

Mogu reći da će program biti vrlo kvalitetan ,rekao nam je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch. “Na repertoaru će biti popularne melodije u kojima će publika uživati i nadamo se da će dvorana biti puna”.

Tekst i foto/Željko Krznarić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI