“U čast poginulih britanskih vojnika” Humanitarna vožnja “Rally for Heroes” protutnjala zagrebačkim ulicama!

“U čast poginulih britanskih vojnika” Humanitarna vožnja “Rally for Heroes” protutnjala zagrebačkim ulicama!

Jučer se na Trgu bana Jelačića održalo druženje sa sudionicima humanitarne vožnje Rally for Heroes, koje organizira veleposlanstvo Ujedinjene kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH u suradnji sa Gradom Zagrebom.

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu s britanskim veleposlanikom Andrewom Stuartom Dalgleishem, obišao je na središnjeg gradskom trgu izložene oldtimere i sudionike humanitarne vožnje Rally for Heroes.

Naime, u čast palih britanskih vojnika, u 10 dana 60 vozila prolazi kroz 10 zemalja. Riječ je o vožnji humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva namijenjena su udruženju SSAFA, jednoj od najstarijih humanitarnih organizacija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim obiteljima.

Rally for Heroes održava se svaku drugu godinu, a ovogodišnji je peti po redu. U njemu sudjeluju pripadnici britanskih oružanih snaga, veterani ali i građani koje povezuje ljubav prema automobilima i želja da podrže ovaj humanitarni događaj.

Zahvalivši veleposlaniku Dalgleishu na organizaciji velikog športskog i humanitarnog događanja, gradonačelnik Bandić istaknuo je da se “Rally for Heroes” održava peti put zaredom svake druge godine.Izuzetno mi je drago da je upravo jedna od destinacija kroz koju prolaze ovi vrijedni i dobri ljudi grad Zagreb, dodao je gradonačelnik Bandić.

Naši članovi putuju pet kilometara za svaki izgubljeni britanski život na ratištima Afganistana i to putovanju daje posebni značaj, rekao je veleposlanik Dalgleish.

Presretni smo što smo u Zagrebu i ganuti smo dobrodošlicom koju smo ovdje doživjeli. Prikupljena sredstva namijenjena su obiteljima vojnika koji su izgubili živote i onima koji su nakon službe ostali invalidi. Nakon 5 000 kilometara vožnje kroz Europu, u subotu se vraćamo u London.


Tekst i Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI