Humanitarna akcija: “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

Humanitarna akcija: “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

Na trgu bana Jelačića danas je održana humanitarna akcija Zaklade Ana rukavina u organizaciji Foruma žena SDP-a Donji grad prilikom koje su prodavani tulipani.

Jadranka Pavelić, predsjednica Foruma žena Donjeg grada nam je rekla kako se ova akcija provodi od smrti Ane Rukavine te da je danas puno Zagrepčana podržalo akciju a mnogi su ostavljali obilne donacije.

U vezi svih humanitarnih akcija građani Hrvatske su pokazali kako ih može ujediniti ovakav humanitarni cilj, naglasila je Jadranka Pavelić, a takvo jedinstvo je ono što nam svima danas nedostaje.

Zadovoljstvo nije krila ni majka Ane, Marija Rukavina.

Zahvaljujem se Forumu žena SDP-a na današnjoj akciji a i svima koji su se odazvali akciji – naglasila je Marija Rukavina.

“Istovremeno bih naglasila da tražimo povrat pdv-a od ulaznica za koncert. Do sada smo dva puta dobili a hoćemo li ovaj puta još ne znamo. Pokušavamo ostvariti što više sredstava jer tipizacija je dosta skupa, a svi uzorci koji stoje netipizirani praktički su nekorisni dok ne odu u svjetski registar, rekla je Marija Rukavina.

Maja Sporiš, predsjednica Foruma žena SDP-a Hrvatske nam je rekla kako je forum inicirao još 2011. ovu humanitarnu akciju iz koje se prikupljena sredstva doniraju Zakladi Ana Rukavina.

“Ove godine je čak 105 gradova i općina u Hrvatskoj u našoj organizaciji provodi ovu akciju. Sama sredstva su jednako bitna kao i solidarnost na koju potićemo ljude i osvješćujemo javnost o tome koliko je važno naći prikladnog i odgovarajućeg donora oboljeloj osobi”, rekla je Maja Sporiš.


Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI