Humanitarna akcija „Veliko srce za djecu Neretve“ okupila poznate

Humanitarna akcija „Veliko srce za djecu Neretve“ okupila poznate

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve u srijedu je u zagrebačkom hotelu Internacional predstavio humanitarnu akciju „ Veliko srce za djecu Neretve“.

Akcija je pokrenuta zbog odsječenosti i nedostatne medicinske skrbi ta stanovnike toga kraja, a cilj je skupiti 500 tisuća kuna za nabavu  sanitetskog vozila i medicinske opreme za rodilište u Domu zdravlja Metković.

„Humanitarna akcija za stanovnike Neretve znači puno, jer nabavkom kvalitetnog sanitetskog vozila povećat će se stanovnicima Neretve dostupnost zdravstvene skrbi do najbliže bolnice. To je Opća bolnica Dubrovnik do koje se mora preći 100 kilometara zavojite magistralne ceste sa dva međugranična prijelaza, a 140 kilometara je udaljen najbliži klinički bolnički centar u Spiltu “, rekao je prof.dr.sc Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice „ Sveti  duh“.

Naglasio je da stanovnicima doline Neretve su potrebna kvalitetna vozila s kojima će u diferentnim slučajevima biti brzo preveženi do bolničke skrbi.

Prikupljenim novčanim sredstvima planira se kupiti i kardiotokografski uređaj (CTG) koji služi za praćenje srćane akcije nerođenog dijeteta i trudova majke.

„Institut za promicanje i razvoj doline Neretve nakon svih akcija u  kojima smo kao udruga sudjelovali pomoći svoju Neretvu. Osim što smo je zadnjih osam godina promovirali u Zagrebu, medijima i šire,  ovaj put prepoznali smo trenutak kada dolina Neretve treba našu aktivnu pomoć. Zbog niza natpisa u medijima zadnjih mjeseci i   situacije u dolini Neretve želimo dati svoj obol“ istaknula je Nada Pondnar, članica Instituta za promicanje i razvoj doline  Neretve.

U akciju su se nesebično uključile brojne osobe iz kulturnog,  sportskog i znanstvenog života koje kao Neretvani žive u Zagrebu , ali i njihovi prijatelji. Među njima su Matija Vujica, Dario Srna, Davor Dominiković. Branka Krstulović, Nikica Gabrić, Igor Štimac, Luka Modrić i drugi.

Hvalevrijedna akcija će završiti 7 listopada velikim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje će nastupiti brojna poznata imena hrvatske estrade.

Tekst i foto/Ivana Vranješ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI