U stranci Bandić Milan 365 humanitarna kava za Caritasovu “Kuću ljubavi”

U stranci Bandić Milan 365 humanitarna kava za Caritasovu “Kuću ljubavi”

U stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti na Badnjak je organizirano tradicionalno predbožićno druženje na kojem su suradnici i prijatelji zagrebačkog gradonačelnika pili “humanitarnu božićnu kavu” te skupljali priloge za uređenje majčinskog odjela u Caritasovoj “Kući ljubavi”.

Uplačujući svoj prilog Milan Bandić je naglasio kako uvijek, koliko god radili i trudili se, u gradu će biti onih potrebitih.

“Zahvaljujem se što to radimo zajedno i kako bi rekao naš papa Franjo, budimo sredstvo milosrđa jedni drugima, a posebno onima koji su u potrebi”, rekao je Bandić.
Na pitanje koje su njegove osobne želje za Božić, Bandić je naglasio kako nije toliko sebičan da bi samo sebi nešto poželio.

“Ja želim prije svega mojim sugrađanima, kao što želim i sebi i svojoj obitelji, te svim zagrebačkim i hrvatskim obiteljima da budu sretni i da Božić dočekaju u obiteljskom skladu i miru. Želim im puno zdravlja ,a nama u gradskoj upravi da bolje radimo na dobrobit građana. Jadan je onaj čovjek koji u svom srcu nema mjesta za drugog čovjeka. Nismo mi tako predaleko da ne bismo mogli biti zajedno i pozivam sve da budemo zajednoiI da nam u idućoj godini bude još bolje. Budimo u 2019. bar malo bolji i budimo prijatelji jedni drugima. Solidarnost, rad i zajedništvo jedino Hrvatsku može izvući iz krize”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Prisutnima se obratio i monsinjor Zlatko Koren, župnik župe svetoga Blaža koji je svima zahvalio za otvorena srca kojima prepoznaju potrebe onih koji su u potrebama, kako bi svi imali puninu Božića u radosti svega onoga što nam je potrebno u blizini tolikih dragih ljudi.

“Neki je teolog ovih dana zapisao da je Isusu bo prvi vjernik, jer je Bog koji je postao čovjekom imao vjeru u čovjeka da čovjek može biti bolji, drugačiji i kvalitetniji”, rekao je monsinjor Koren, s tim riječima bi želio svima poželjeti sretan i blagoslovljen Božić, s vjerom jednih u druge. S vjerom da smo kadri učiniti nešto ljepše, s vjerom u kojoj prepoznajemo da je Bog zbog nas ljudi i zbog našega spasenja poželio postati čovjekom kako bi nas pogledao očima djeteta, kako bi nam progovorio srcem djeteta. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić. Neka je svima nama Bogom blagoslovljena sljedeća godina i neka nas Bog čuva, naglasio je monsinjor Koren.

Tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg novinarima je izjavio da već godinama zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u vrijeme Božića svoje prijatelje i suradnike pozove na “božićnu kavicu”, a ove godine joj je cilj uređenje i opremanje majčinskog doma Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u kojem se nalaze djeca od rođenja do treće godine starosti te mlade majke i trudnice s malom djecom.

S obzirom da je riječ o starijem objektu, Erceg je rekao da ga treba u potpunosti renovirati. “Cilj je prikupiti negdje oko 180.000 kuna, kako bismo u potpunosti mogli opremiti i urediti majčinski odjel u kojem su smještene trudnice, majke i male bebe”, poručio je tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Upitali smo i mladež stranke stranke rada i solidarnosti o nastavku humanitarnih akcija.

“Izuzetno mi je drago što smo u prosincu imali nekoliko humanitarnih akcija uključujući i ovu današnju, rekla nam je Natalija Prica-Oreški,Predsjednica foruma mladih stranke rada i solidarnosti, forum mladih sudjeluje u darivanju potrebitima u vrijeme blagdana no moram reći da nije samo prosinac mjesec u kojem organiziramo humanitarne akcije. Cijele godine sudjelujemo u različitim akcijama i pomažemo ljudima kojima je to potrebno. Drago mi je da je pedesetak mladih došlo danas podržati akciju sa hrvatskim Caritasom, rekla je Oreški.


Autor/Hina/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI