HRVCON u Litvi obilježio Božićne blagdane

HRVCON u Litvi obilježio Božićne blagdane

Pripadnici 1. HRVCON eFPBG-DEU u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi prigodnim blagdanskim programima i događanjima obilježili su Božićne blagdane.

Pripreme za proslavu Božića tako su započele koncertom koji se održao u srijedu, 20. prosinca 2017. godine u obližnjem gradu Jonava gdje su nastupali puhački orkestar OS SR Njemačke te rock skupina iz Nizozemske. Svi oni koji su bili na koncertu mogli su vidjeti i izložbu pod nazivom “Hrvatska iz zraka” autora Davora Rostuhar, koja je uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Litvi izložena u dvorani u Jonavi već neko vrijeme.

Također, na Božićnom sajmu koji je održan u subotu, 23. prosinca 2017. mogla su se kušati tradicionalna božićna jela iz Njemačke, Nizozemske, Norveške, Francuske i Hrvatske. U sklopu sajma, održana je i humanitarna tombola u kojoj je prikupljen iznos od 2 000 eura namijenjen u humanitarne svrhe, odnosno za potrebe doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u blizini vojarne u Rukli.

Badnja večer protekla je u druženju pripadnika kontingenta,  a Sv. misu polnoćku služio je velečasni Slavko Rajić, vojni kapelan 1. HRVCON eFPBG-DEU. Božićna misa bila je organizirana u katedrali u mjestu Kaišiadorys gdje su svetoj Misi na hrvatskom jeziku nazočili i članovi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Litvi.

Foto: 1. HRVCON eFPBG-DEU/ Z. Novak

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI