U Hrvatskom generalskom zboru održana promocija nove zbirke pjesama Vicka Goluže ” Tri Hrvatske”

U Hrvatskom generalskom zboru održana promocija nove zbirke pjesama Vicka Goluže ” Tri Hrvatske”

U ponedjeljak, 19, ožujka, 2018., u Zagrebu u dvorani Hrvatskog generalskog zbora održana je svečana promocija nove zbirke pjesama Vicka Goluže pod nazivom ” Tri Hrvatske.”

Zbirka je posvećena hrvatskim braniteljima, u kojima dominiraju najvažnije vrednote; ljubav, istina, domovina, Bog.

Na promociju knjige (zbirke pjesama) stigli su i neki Vickovi prijatelji i suradnici iz bivših političkih dana.
Osim Hrvatskog generalskog zbora koji je i ujedno bio domaćin promocije, stigli su izaslanik Ministra zdravstva Republike Hrvatske državni tajnik prim.Željko Plazonić, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, bivši državni tajnik Ministarstva za demografiju Marin Strmota, te mnogi drugi bivši ministri i ministrice Vlade Republike Hrvatske.

Vicko Goluža rodio se 1950. godine u Pješivcu(Bosna i Hercegovina). Od 1970. godine živi u Zagrebu. U istom je gradu i diplomirao na Ekonomskom fakultetu.

Vicko kaže da njegova supruga Vesna je njegova “GOLUBICA” , sinovi Karlo, Domagoj, Ivan i Lucijan, te nevjesta Ana-Marija, ponosna majka Lucije, dominika, Brigite, Pavla, Veronike, Šimuna i novog Bića što ga pod sretnim srcem nosi, kruna su njegova bogatog života.

Kao prvi direktor Republičkog fonda socijalne zaštite od 1990. i pomoćnik ministra u Ministarstvu rada i socijalne skrbi od 1993. do 2001. godine, izravno je sudjelovao u rješavanju veoma teških posljedica fizičkog i duhovnog stradanja stotina tisuća prognanih i izbjeglih u domovinskom i obrambenom ratu od velikosrpske agresije, kad je u ranama ratnim krvarila sveta nam domovina Hrvatska.

Oo 2001. godine ravnatelj je Doma za starije osobe “Ksaver” gdje, zahvaljujući stanaraima i djelatnicima ustanove, uživa u punini ljudske mudrosti, koja se na sve strane prelijeva u smisao svega što živi.

Hrvatska muka:
“Iako je rođena u ratu obrambenom, domovinskom ,svetom, ljudska neman drži je u blatu slaveć Jugu s Kolonom petom.”
(Vicko Goluža, Zagreb, 2017.)
Autor/B.B./Foto/Totalno.HR
Foto galerija:

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI