OSUĐEN U HRVATSKOJ ZBOG PRIJEVARE: Ministar MUP-a Zapadnohercegovačke županije Zdravko Boras stavio mandat na raspolaganje

OSUĐEN U HRVATSKOJ ZBOG PRIJEVARE: Ministar MUP-a Zapadnohercegovačke županije Zdravko Boras stavio mandat na raspolaganje

Ministar unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije poznati zaštitnik duhanske mafije Ljubuškog kotara Zdravko Boras danas je predsjedniku Vlade Zapadnohercegovačke županije, svoj mandat u Vladi stavio na raspolaganje.

Priopćenje od jedne jedine rečenice u kojoj se ne navode ni razlozi ostavke a ni stav Vlade o ovoj situaciji, dovoljno govori u kakvom je stanju vrh HDZ BiH u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Očito je kako bi od ovoga problema najradije pobjegli, te su ga cijelo vrijeme pokušavali ignorirati, no sve stiže na naplatu, pa su tako pojedinci i zatražili liječničku pomoć. Želimo im brz oporavak, piše portal Ljubuški.info.

Podsjetimo kako je istragom našeg portala Ministar MUP-a u BiH Zdravko Boras prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Splitu zbog kaznenog djela Prijevare osuđen na kaznu zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko isti u roku od 3 godine ne počini drugo kazneno djelo.

Zdravko Boras svjesno HZMO-u nije prijavio svoje zaposlenje u Federaciji u BiH, i to u “cilju da nezakonito prima invalidsku mirovinu”, te je državu oštetio za 95 tisuća i 491 kunu. Boras je zasnovao radni odnos, a to nije prijavio, očito vjerujući da za to u Hrvatskoj nitko neće saznati. Okrivljeni je i prije ovog inkriminiranog razdoblja nezakonito primao mirovinu jer je bio zaposlen u Federaciji BiH.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Ljubuški.info

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI