Iduće godine u hrvatskoj prvi međunarodni vojni aeromiting “CROIMAS 2020”

Iduće godine u hrvatskoj prvi međunarodni vojni aeromiting “CROIMAS 2020”

Krajem svibnja iduće godine u Zadru će se održati prvi hrvatski međunarodni vojni zrakoplovni miting “CROIMAS 2020”, odlučila je u četvrtak hrvatska Vlada.

Ministarstvo obrane je priopćilo kako će se miting održati 30. svibnja pod pokroviteljstvom Vlade, u organizaciji Ministarstva obrane te u suradnji s Ministarstvom turizma, Zadarskom županijom i Gradom Zadrom.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako će organizacija aeromitinga na međunarodnoj razini Hrvatskoj i Zadru kao domaćinu donijeti prepoznatljivost na svjetskoj zrakoplovnoj i turističkoj karti. Ujedno je, dodao je, i najznačajniji iskorak u promidžbi za poziv vojnog pilota, kao specifičnog i deficitarnog kadra u Hrvatskoj vojsci.

Ovaj događaj namjeravaju povezati s 30. obljetnicom hrvatske samostalnosti, uz želju da se od iduće godine 30. svibnja ponovno slavi kao Dan državnosti.

“Godina 2020. je i godina u kojoj obilježavamo 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja, 15. obljetnicu akrobatske grupe „Krila Oluje”, kao i godina u kojoj Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije, što ovoj manifestaciji daje dodatni značaj“, istaknuo je ministar.

Naglasio je kako se kroz organizaciju vojnih aeromitinga demonstriraju i vlastite sposobnosti te razvija međunarodna obrambena i civilno-vojna suradnja, što je prilika za jače povezivanje Hrvatske vojske s lokalnom zajednicom. Istaknuo je i nemjerljiv značaj akrobatske grupe “Krila Oluje” za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, promidžbu vojnih pilota i povezivanje s najboljim takvim skupinama u svijetu.

Ministar turizma Gari Cappelli također je “CROIMAS 2020” označio kao važan nacionalni događaj.

„Događaji međunarodnih dimenzija kao što je ovaj aeromiting u velikoj mjeri pridonose jačanju brenda Hrvatske kao destinacije s kvalitetnim turizmom, a upravo su zadarski arhipelag i čitava Zadarska županija izvrsna kulisa za ovaj spektakularan događaj. Sljedeće godine Hrvatska predsjeda Vijećem EU i siguran sam kako će ova manifestacija biti jedna od prilika da se svima predstavimo kao destinacija s bogatom i raznolikom turističkom ponudom“, izjavio je ministar turizma Cappelli.

Autor/ Totalno.hr/ Hina/ Foto/ MORH / T. Brandt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI