Poljski ministar obrane počeo službeni posjet Hrvatskoj – Krstičević i Błaszczak položili su vijenac i zapalili svijeće na Zid boli

Poljski ministar obrane počeo službeni posjet Hrvatskoj – Krstičević i Błaszczak položili su vijenac i zapalili svijeće na Zid boli

Poljski ministar obrane Mariusz Błaszczak počeo je nedjelju službeni dvodnevni posjet Hrvatskoj polaganjem vijenca na Zid boli zajedno s hrvatskim kolegom po dužnosti Damirom Krstičevićem, priopćeno je iz MORH-a.

Ministar nacionalne obrane Republike Poljske Mariusz Błaszczak s izaslanstvom stigao je u nedjelju, 13. siječnja 2019. u dvodnevni posjet Republici Hrvatskoj i Ministarstvu obrane RH.

Prvog dana posjeta, u nedjelju, 13. siječnja 2019. potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i ministar obrane Republike Poljske Mariusz Błaszczak položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve-zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.

Drugog dana posjeta, u ponedjeljak, 14. siječnja 2019. ministar Krstičević primit će u Ministarstvu obrane RH u službeni posjet ministra Błaszczaka s izaslanstvom.

Na sastanku će ministri Hrvatske i Poljske nakon 20 godina potpisati Okvirni sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Poljske o obostranoj obrambenoj suradnjii kojim će se ojačati postojeći pravni okvir suradnje između dviju država te zamijeniti postojeći Sporazum o suradnji na području obrane iz 1998. godine, stoji u priopćenju.


Tekst/Hina/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI