HRVATSKOG PREMIJERA Plenkovića i dalje za šefa HDZ-a želi velika većina, njih čak 72,2 posto

HRVATSKOG PREMIJERA Plenkovića i dalje za šefa HDZ-a želi velika većina, njih čak 72,2 posto

HRVATSKOG PREMIJERA Andreja Plenkovića i dalje za šefa HDZ-a želi velika većina, njih čak 72,2 posto, dok je za njegova protukandidata Miru Kovača 23,6 posto birača HDZ-a, a 4,2 posto ne zna ili se ne može odlučiti, to su rezultati ankete koju je za HRT napravila agencija Promocija plus.

Tri su tjedna do unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Donosimo kako među njihovim biračima, koji nisu svi i članovi HDZ-a s pravom glasa, stoje kandidati za predsjednika stranke te njihove zamjenike, piše HRT.

Riječ je o najvećem uzorku od 1400 ispitanika uz statističku pogrešku od plus/minus 2,62 posto i razinu pouzdanosti od čak 95 posto.

Koga bi birači htjeli na čelu HDZ-a?

Andreja Plenkovića i dalje za šefa HDZ-a želi velika većina, njih čak 72,2%. Za Miru Kovača je 23,6% birača HDZ-a. Ne zna ili ne može se odlučiti 4,2%.

Drugo pitanje bilo je: Koga biste željeli za zamjenika predsjednika HDZ-a? Tu je rezultat već neizvjesniji.

Malo više od polovine ispitanih, 54,1%, na tom mjestu vidi ministra branitelja Tomu Medveda, kandidata kojeg je predložio Andrej Plenković.

35,5% za zamjenika predsjednika stranke želi vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu, kandidata iz Kovačeva tima. Neodlučnih je 10,4%.

Zanimljivo je vidjeti i kako stoje kandidati za zamjenike predsjednika u odnosu na to koga birači žele na čelu stranke.

Od onih koji za šefa HDZ-a žele Andreja Plenkovića, 58,7% za zamjenika bira njegova kandidata za to mjesto Tomu Medveda.

No njih 27,8% za drugog čovjeka stranke želi kandidata iz suprotnog tabora – Ivana Penavu.

Neodlučnih ili onih koje ne zanima je 13,5%.

Od onih koji za predsjednika stranke žele Miru Kovača, njih gotovo dvije trećine, 64,7%, za zamjenika želi i njegova kandidata Ivana Penavu.

18% za Kovačeva zamjenika želi Plenkovićeva kandidata Tomu Medveda, a neodlučnih ili nezainteresiranih je 17,3%.

Izvor/ HRT

Volume 90%

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI