ZAŠTO MATE GRANIĆ LOBIRA U HRVATSKIM MEDIJIMA PROTIV AMERIČKOG PREDSJEDNIKA TRUMPA?

ZAŠTO MATE GRANIĆ LOBIRA U HRVATSKIM MEDIJIMA PROTIV AMERIČKOG PREDSJEDNIKA TRUMPA?

Gotovo svi naši mediji su se raspisali negativno o Trumpu i njegovoj administraciji a u tom moru vijesti jasno nađe se i povelik fake news informacija. Od kuda zapravo taj val vijesti koje ocrnjuju Trumpovu adminstraciju?

Prije svega sve to dolazi od Mate Granića znanog kao ministra vanjskih poslova koji lobira protiv aktualne američke vlasti. On kaže između ostalog kako je apsolutni unilateralizam interesa SAD-a je bio jedno vrijeme jako dobar za gospodarstvo Amerike, ali SAD više nisu svjetski ider kao što su bile. Tko zna, možda je Granić postao najjača svjetska sila?

Svjetskog lidera zapravo sada i nemamo, kaže Mate Granić Kina je ojačala svoj gospodarski utjecaj u svijetu, a Rusija je glavni igrač u Siriji. Trump se sučeljava s EU pa čak i s NATO paktom a sve to pojačano dramatizira korona virus. Može li to kao i trenutačne demonstracije oko rasizma naštetiti Trumpu. Mnogi misle da mogu ali ne treba smetnuti s uma i činjenicu da bi Trump ipak mogao preživjeti sve ovo što se događa jer ti prosvjedi su desetci tisuća a njega ipak podržavaju milijuni.

Ako bude tako onda će on sa zanimanjem nakon preživljavanja pogledati tko je bio protiv njega, a naša vlada će biti prva na spisku. I to sve pod utjecajem Mate Granića. Možda sve to slabi trenutačnu situaciju u kojoj se Trump nalazi ali on i dalje ima podršku velikog broja Amerikanaca. O tome valja razmišljati prije nego se staviti u prve redove antitrumpa.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: The White House

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI