“Podravka” i zadruge hrvatskih branitelja nastavljaju suradnju

“Podravka” i zadruge hrvatskih branitelja nastavljaju suradnju

“Podravka” i zadruge hrvatskih branitelja kreću u drugu sezonu suradnje nakon što je ove godine ugovoren otkup više od 535 tona voća i povrća, istaknuto je u utorak na sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja, gdje je obilježena prva godišnjica suradnje.

Godinu dana od potpisivanja sporazuma o suradnji na otkupu proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za “Podravkine” potrebe za industrijsku preradu od 2018. do 2020. godine održan je radni sastanak na kojem je istaknuto kako su postignuti rezultati vrlo ohrabrujući, a prepoznate su i mogućnosti za daljnji rast. Zato se s entuzijazmom kreće u drugu sezonu realizacije sporazuma, izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ove je godine od OPG-ova hrvatskih branitelja i braniteljskih zadruga “Podravka” ugovorila otkup više od 535 tona voća i povrća za potrebe industrijske prerade, i to više od 320 tona povrća (rajčica, paprika, krastavci, feferoni) te više od 215 tona voća (prvenstveno šljive i jabuke).

“Provedbom sporazuma nastavljamo daljnju suradnju između ‘Podravke’ i braniteljskih zadruga kao važnom čimbeniku ukupnoga zadrugarstva i poljoprivredne proizvodnje”, istaknulo je Ministarstvo hrvatskih branitelja nakon sastanka na kojem su analizirani ostvareni rezultati protekle sezone i dogovoren nastavak suradnje.

Suradnja je počela kako bi se poduprlo hrvatske branitelje u plasmanu njihovih proizvoda i osigurao njihov redoviti otkup, povezali domaći proizvođači, razvila domaća poljoprivreda i povećao udio domaćih sirovina u gotovim proizvodima.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, “Podravke” i referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja. (Hina)

Foto/Ministarstvo hrvatskih branitelja

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI