Hrvatski premijer Plenković u posjetu Poljskoj

Hrvatski premijer Plenković u posjetu Poljskoj

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković doputovao je u četvrtak u Varšavu u posjet Poljskoj gdje ga je dočekao premijer Mateusz Morawiecki s kojim je nakon svečanog dočeka i intoniranja himni započeo službene razgovore.

Premijer Plenković će nakon razgovora u Varšavi otputovati na sjeveroistok Poljske, gdje će posjetiti pripadnike 4. kontingenta (HRVCON), koji su smješteni na vojnom poligonu Bemowo Piskie u sklopu Ojačane prednje prisutnosti (eFP) NATO-a.

Uz premijera bit će i potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Boris Šerić te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.

Plenković potom putuje u Poznanj, na zapadu Poljske, gdje se održava sastanak na vrhu zemalja Berlinskog procesa, političke i diplomatske inicijative pokrenute 2014. godine s ciljem pružanja potpore reformskim naporima zemalja jugoistoka Europe na njihovu europskom putu.

Na marginama skupa u Poznanju, Plenković će se sastati i s glavnim tajnikom Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Joseom Angelom Gurriom te sudjelovati na sastanku s gospodarstvenicima u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

S Plenkovićem u Poznanju su ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i ministar gospodarstva Darko Horvat. (Hina)

Foto/Izvor/Twitter/Andrej Plenković

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI