HRVATSKI PREMIJER Plenković svima čestitao Dan Europe: “Ovo je vrijeme velikih izazova koji zahtijevaju odvažne odluke i zajedništvo”

HRVATSKI PREMIJER Plenković svima čestitao Dan Europe: “Ovo je vrijeme velikih izazova koji zahtijevaju odvažne odluke i zajedništvo”

HRVATSKI Premijer Andrej Plenković čestitao je u ponedjeljak svima Dan Europe ocijenivši da živimo u vremenu velikih izazova koji zahtijevaju odvažne odluke i zajedništvo.

“Svima čestitam #EuropeDay! Kroz #CoFEU smo čuli što europske građane najviše brine”, navodi hrvatski premijer u poruci misleći na Konferenciju o budućnosti Europe koja je počela prije godinu dana i završila danas na Dan Europe.

“Ovo je vrijeme velikih izazova koji zahtijevaju odvažne odluke i zajedništvo”, navodi Plenković u poruci na Twitteru.


Time vjerojatno aludira na izazove svijetu koji se tek počeo opravljati od dvogodišnje pandemije covid-19, a Rusija je 24. veljače počela invaziju na Ukrajinu zbog čega je slijedio niz izazova za Europu i cijeli svijet zbog rasta cijena hrane i energenata.

“Imamo odgovornost nastaviti graditi Europu mira, vladavine prava, socijalne pravednosti i gospodarskog razvoja”, napisao je premijer.

U nedjelju, na 8. svibnja koji se u Europi slavi kao Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu, Plenković je nenajavljeno posjetio Ukrajinu kako bi iskazao vodstvu te zemlje i njezinu narodu solidarnost i podršku njezinu europskom putu.

Foto: Copyright: European Union

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI