HRVATSKI PREMIJER Plenković položio vijence u povodu Dana hrvatske vojske

HRVATSKI PREMIJER Plenković položio vijence u povodu Dana hrvatske vojske

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, Vladino izaslanstvo, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem u petak je položilo vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Izaslanstva su položila vijence u Spomen-parku kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli te ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja. Vijence su položili i na grobu prvog predsjednika Franje Tuđmana, na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata – Kenotaf te na grobovima Gojka Šuška, stožernih generala Martina Špegelja, Zvonimira Červenka, Petra Stipetića i generala zbora Imre Agotića.

U Vladinu izaslanstvu, s premijerom Andrejom Plenkovićem bili su i potpredsjednici Vlade ministar Davor Božinović i ministar Tomo Medved te ministar obrane Mario Banožić.

Obilježavanje Dana hrvatske vojske nastavlja se svečanom akademijom u podne u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” u Ministarstvu obrane RH.


Održat će se i svečano misno slavlje u Crkvi Mati Slobode u 19 sati koje će predvoditi vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, nakon čega će biti položen vijenac ispred spomen obilježja Sveta Mati Slobode.


Foto: Božidar Bebek/ Totalno.hr

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI