HRVATSKI PREMIJER Plenković: Otkad Liku vode Kustić i Petry iskreno partnerstvo s Vladom RH

HRVATSKI PREMIJER Plenković: Otkad Liku vode Kustić i Petry iskreno partnerstvo s Vladom RH

Hrvatski premijer i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković, je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Ličko-senjske županije u utorak čestitao svim Ličanima njihov Dan te na postignućima istaknuvši iskreno partnerstvo s Vladom Republike Hrvatske otkad Liku vode predsjednik skupštine Marijan Kustić i župan Ernest Petry.

Čestitajući Dan Ličko-senjske županije, premijer Plenković kazao je kako se, pripremajući se za sudjelovanje na ovome skupu, upoznao s time koliko se projekata, truda i zalaganja ulaže kako bi se ostvario očit napredak u svim područjima koja su u nadležnosti županije.

Potvrdio je privrženost Vlade da, kao što je to bilo i do sada, u snažnom i iskrenom partnerstvu i podršci čini zajedničke napore za daljnji razvoj sva četiri grada, osam općina i cijele županije.

“Za Liku danas, posebno otkako ju vode predsjednik županijske skupštine Marijan Kustić i župan Ernest Petry, “postignut je očiti napredak u svim područjima i to kroz snažno i iskreno partnerstvo s Vladom RH”, rekao je premijer.

Plenković je istaknuo strateške uspjehe Hrvatske u sklopu euroatlantskih asocijacija i pri tom dodao da imamo i slobodu i demokraciju i poštovanje ljudskih i manjinskih prava, što sve predstavlja ostvarenje ciljeva s početka 90-ih godina.

Govoreći općenito o hrvatskim postignućima u protekla tri desetljeća, premijer Plenković i ovoga je puta prvenstveno zahvalio hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu za slobodu, samostalnost i neovisnost, teritorijalni integritet, te za politiku koja je 90-ih godina odredila sve bitne i strateške zadaće hrvatskoga naroda.

Danas smo, dodao je, praktički sve te ciljeve realizirali – imamo svoju državu, koja je međunarodno pozicionirana i respektirana, utjecajnija nego ikada.

Na svečanoj sjednici zaslužni pojedinci i organizacije dobili su javna priznanja i nagrade, a gospićko-senjski biskup Zdenko Križić proglašen je počasnim građaninom Ličko-senjske županije.

Izvor/ Vlada RH/ Hina/ Foto: Press VRH

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI