HRVATSKA POLICIJA NIJE DEŽURNI KRIVAC! PREMIJER Plenković odbacio odgovornost države za tragičnu smrt afganistanske djevojčice

HRVATSKA POLICIJA NIJE DEŽURNI KRIVAC! PREMIJER Plenković odbacio odgovornost države za tragičnu smrt afganistanske djevojčice

Nakon pravomoćne presude Europskog suda za ljudska prava (ESLJP) po kojoj je Hrvatska povrijedila pravo na život šestogodišnje afganistanske djevojčice Madine Hosseini, hrvatski premijer Plenković je izrazio žaljenje i taj slučaj nazvao velikom tragedijom, ali je odbacio odgovornost države.

“Vrlo je jasno da je ova presuda individualnog karaktera, da ne govori o bilo kakvom sustavnom ili strukturnom problemu koji bi se odnosio na vlasti Hrvatske“, istaknuo je Plenković.

“Stav vlade može biti jedan jedini – provesti presudu i organizirati da domaća tijela provedu sve što ta presuda nalaže kako bismo utvrdili koji su sve razlozi da je do te tragedije došlo“, dodao je premijer.

Upitan o odgovornosti ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, premijer Plenković je odgovorio kako je ministar sam odgovorio na tu dvojbu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je ranije izjavio da njegova ostavka nije na stolu i da je svrha takvih presuda da se popravi sustav pa treba vidjeti koje se stvari mogu ispraviti.

Postupanje hrvatske granične policije nije na nikakav način utjecalo na uzrokovanje nesreće i stradavanje djevojčice, podsjećaju da su istragu o smrti djeteta vodili organi Republike Srbije i izražavanju žaljenje zbog tragične smrti djeteta.

Izvor/ Hina/ Foto: Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI