HRVATSKI PREMIJER Plenković o dvije godine mandata Milanovića: “štetno, izolirano, porazno, toksično”

HRVATSKI PREMIJER Plenković o dvije godine mandata Milanovića: “štetno, izolirano, porazno, toksično”

HRVATSKI PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Bruxellesu komentirao dvogodišnji mandat predsjednika Milanovića te ga ocijenio poraznim i štetnim.

“U području vanjske politike – štetno, izolirano. U unutarnjoj politici – toksično, snižavanje političke kulture, komunikacija na razini verbalnog divljaštva”, rekao je Plenković.

“Doprinos boljitku bilo kojeg segmenta hrvatske države – nula”, dodao je premijer.

Na optužbe da je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić učinio kazneno djelo, premijer se upitao zašto ga predsjednik Milanović onda ne prijavi.

„Koje kazneno djelo, koji je propis i zakon prekršio? Ništa, niti jedan propis nije prekršio, dobio je sve sukladno propisima koji su na snazi“.

Plenković je dodao da je „cijela ova priča hajka i haranga orkestrirana isključivo od predsjednika Milanovića i njegovih jataka.

“On nabacuje smeće u eter, ne bi li štetilo meni. To je bit, nema tu supstance. On je danas trebao reći Grbin je bandit, razbojnik, netko tko koristi naknade koje ne bi smio, a drugima docira. Vrhunac licemjerstva“, rekao je premijer.

Plenković je zaključio da na hrvatskoj političkoj sceni ima onih koji rade i ostvaruju rezultate, i onih koji opstruiraju i ne rade ništa i „napunjeni su jedino mržnjom protiv HDZ-a, nema ništa drugo što ih povezuje, samo to“.

„Ta se ogromna razlika vidi i ljudi će to razumjeti“, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Plenković.

Izvor/ Vlada RH/ Foto: Copyright: European Union

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI