Hrvatski premijer Plenković čestitao je novoizabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu

Hrvatski premijer Plenković čestitao je novoizabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitke na Twitteru izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu te njegovoj budućoj potpredsjednici Kamali Harris poručivši da se raduje suradnji s njegovom administracijom.

Čestitam izabranom predsjedniku Joe Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris, poručio je Plenković na engleskom jeziku na Twitteru te dodao kako se Hrvatska vlada raduje suradnji s Bidenom i njegovom administracijom na jačanju bilateralnih odnosa i snaženju transatlantskog partnerstva.


Biden će se svakako vratiti usklađivanju politike, prema Rusiji i Kini, pa onda i Balkanu s Bruxellesom. Politika koja će se provoditi i mijenjati prema EU, a Hrvatska nažalost je tu tek kao dio cjeline jer mi smo u cijeloj ovoj priči ekonomski i politički uglavnom nebitni Bidenovoj administraciji. Na stranu sve uskoro ćemo vidjeti kakvu će politiku Biden imati prema Hrvatskoj i prema BiH i hoće li se nova američka administracija baviti problemima korupcije koje ima na Balkanu, prije svega kad je riječ o BiH.

Dosadašnji američki predsjednik Donald J. Trump vratio se u subotu poslije podne u Bijelu kuću. U međuvremenu Joe Bidena američki mediji proglasili su 46. američkim predsjednikom. Biden bi se trebao obratiti Amerikancima u subotu u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 2 sata u noći na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu. Donald J. Trump bi trebao napustiti predsjedničku funkciju 20. siječnja 2021.

Foto: Izvor/ Tv2

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI